Τεράστιοι όγκοι νερού έπεσαν στην Εύβοια κατά τη διάρκεια της νύχτας από το πέρασμα της κακοκαιρίας Elias, προκαλώντας πολύ σοβαρά προβλήματα σε πόλεις.

Ads

Κεντρικοί δρόμοι στους οικισμούς του Δήμου έχουν μετατραπεί σε χείμαρρο, όπως δείχνουν βίντεο από τοπικά ΜΜΕ.

Μήνυμα 112 έλαβαν οι κάτοικοι του Μαντουδίου το πρωί της Τετάρτης (27/9), για έντονα καιρικά φαινόμενα που θα «χτυπήσουν» την περιοχής τους, παρά το γεγονός ότι ήδη οι δρόμοι στο χωριό ήταν ποτάμια από το πέρασμα της κακοκαιρίας Elias.

 


«Ξημέρωσε μία πολύ άσχημη μέρα στο δήμο μας. Μέχρι τις 6 το πρωί είχαν πέσει 150 χιλιοστά βροχής. Το δυτικό τμήμα του δήμου, η Λίμνη και οι Ροβιές, έχουν φέρει όλο το βουνό μέσα στους οικισμούς», είπε ο δήμαρχος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας Γιώργος Τσαπουρνιώτης.

«Παρακαλούμε όλους τους πολίτες να μην μετακινούνται άσκοπα, κινδυνεύουμε! Το νερό είναι πάρα πολύ, έχουν υπερχειλίσει όλα τα ποτάμια. Η κατάσταση αυτή τη στιγμή κρίνεται επικίνδυνη. Τα μεγάλα προβλήματα είναι στις καμένες περιοχές, κυρίως εντοπίζονται στην κοινότητα των Ροβιών, αλλά και στο Μετόχι. Μιλάμε για πολύ νερό. Ένας χείμαρρος είναι όλο το βουνό και κατεβαίνει προς τα κάτω…αν συνεχίσει έτσι δεν ξέρουμε τι θα προκύψει και στους άλλους.

»Είναι πολύ το νερό, πολύ περισσότερο από τον Daniel. Παρακαλώ όλους τους δημότες να μην μετακινούνται άσκοπα, είναι οι δρόμοι όλοι χείμαρροι. Αυτή τη στιγμή μετακινούμαι προς τις Ροβιές και έχει 1 μ. νερό ο δρόμος. Να μην μετακινείται κανείς…Δεν έχει ξαναγίνει τόσο νερό…να μην μετακινείται κανείς, αυτή τη στιγμή κινδυνεύουμε…Βλέπω κίνηση, γι’ αυτό το φωνάζω. Το νερό κατεβαίνει από το βουνό μαζί με φερτές ύλες, κατευθύνεται προς τη θάλασσα. Με κορμούς δέντρων, φερτά υλικά, πέτρες, είναι πολύ επικίνδυνο» σημείωσε.

 

Από την κακοκαιρία έχει κλείσει μεταξύ άλλων και ο δρόμος που ενώνει το Μαντούδι με το Προκόπι.

https://www.youtube.com/watch?v=pP75VaHBlrk&t=4s

Στις Ροβιές οι χείμαρροι που δημιουργήθηκαν έκοψαν δρόμους, ενώ έχουν πλημμυρίσει και κατοικίες.  Τα σχολεία στο χώρο ευθύνης του Δήμου παραμένουν κλειστά με απόφαση που ελήφθη την Τρίτη.

Σημειώνεται ότι στην Εύβοια παραμένουν σήμερα κλειστά τα σχολεία και στους δήμους Ερέτριας, Χαλκιδέων και Διρφύων-Μεσσαπίων, όπου και εκεί οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια.

https://youtu.be/Uyhjj_f8dUM?si=ZjqJxI8ofWsqFOpH