«Τα χειρότερα έπονται» σε ό,τι αφορά τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην απασχόληση θεωρούν τρεις στους τέσσερις Έλληνες, σύμφωνα με το ευρωβαρόμετρο, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.

Ads

Ειδικότερα, οι Έλληνες εμφανίζονται περισσότερο απαισιόδοξοι για τις επιπτώσεις της κρίσης στην απασχόληση από οποιονδήποτε άλλο Ευρωπαίο.

Το 75% των Ελλήνων θεωρεί ότι «τα χειρότερα έπονται» σε ό,τι αφορά τις επιπτώσεις της κρίσης στην απασχόληση (48% στην ΕΕ), ενώ μόλις το 22% θεωρεί ότι οι επιπτώσεις αυτές έχουν κορυφωθεί (42% στην ΕΕ).

Απαισιόδοξοι είναι επίσης οι Πορτογάλοι (το 73% θεωρούν ότι τα χειρότερα έπονται και το 20% ότι η κρίση έχει κορυφωθεί) και οι Ιρλανδοί (72% και 21% αντίστοιχα) ενώ σχετικά αισιόδοξοι εμφανίζονται οι κάτοικοι του Λουξεμβούργου (47% και 47%).

Ads

Σχετικά με την οικονομική διακυβέρνηση της Ε.Ε. το 75% των Ευρωπαίων και το 78% των Ελλήνων θέλει πιο στενή επιτήρηση των χρηματοοικονομικών ομίλων .

Όσον αφορά στην ανάγκη καλύτερου συντονισμού μεταξύ των κρατών μελών της Ε.Ε., το 77% των Ευρωπαίων κρίνει ότι θα βοηθούσε στην κρίση, άποψη με την οποία συμφωνεί και το 81% των Ελλήνων. Άνω του 70% είναι τα σχετικά ποσοστά και για την καλύτερη οικονομική και πολιτική διακυβέρνηση στην Ευρωζώνη.

Υπέρ της πάταξης της φοροδιαφυγής και της φοροαποφυγής τάσσεται το 88% των Ευρωπαίων και το 93% των Ελλήνων. Ποσοστά άνω του 80% συγκεντρώνουν και οι υπέρμαχοι του φόρου στα κέρδη των τραπεζών, ενώ πάνω από έξι στους δέκα θέλουν φόρο και στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές.