Ιδιαίτερα επικριτικός ήταν κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα ο Ευρωπαίος Επίτροπος Υγείας, Vyetnis Andriukaitis, απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση, επειδή απέτυχε να υλοποιήσει τον αντικαπνιστικό νόμο, όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το Euractiv. Στο ρεπορτάζ επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η συμμόρφωση της Ελλάδας με το πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών για χώρους ελεύθερους καπνού είναι μάλλον ισχνή.

Ads

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Υγείας «έστρεψε τα πυρά του» και κατά του  Παύλου Πολάκη, δείχνοντας κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου μια φωτογραφία του Έλληνα αναπληρωτή υπουργού Υγείας να καπνίζει σε δημόσιο χώρο. Ο κύριος Andriukaitis έκανε λόγο για «ντροπή» και πρόσθεσε ότι ότι το ελληνικό κοινοβούλιο πρέπει να αντιμετωπίσει κατεπειγόντως το ζήτημα. «Δεν πρόκειται για θέμα ελεύθερης βούλησης αν κάποιος καπνίζει ή όχι. Όταν αυτό συμβαίνει σε δημόσιο χώρο, είναι παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων», πρόσθεσε ο επίτροπος.

Απάντηση Πολάκη: Μάθε πριν μιλήσεις

Τη συγκεκριμένη αναφορά του Ευρωπαίου Επίτροπου Υγείας δεν άφησε αναπάντητη ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος μέσω ανάρτησής του στο facebook σχολίασε: