Πιθανότητες συμφωνίας πάνω από το 50% στο αυριανό Εurogroup για την Ελλάδα δίνει κορυφαία πηγή της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επικαλείται το Reuters, λέγοντας ότι στο τελικό κείμενο θα περιλαμβάνεται, πιθανώς, και «επαναδιατύπωση» της δέσμευσης του 2012 για το χρέος.

Ads

Συγκεκριμένα, ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος που επικαλείται το πρακτορείο δηλώνει ότι η Ελλάδα και οι πιστωτές συνεχίζουν τις συζητήσεις για τις μεταρρυθμίσεις και ότι υπάρχει πεδίο σύγκλισης.

Ο ίδιος δήλωσε ότι η συμφωνία πιθανώς περιλαμβάνει «επαναδιατύπωση της δέσμευσης του Νοεμβρίου του 2012 για την ετοιμότητα των θεσμών να εξετάσουν την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους».

Ο ευρωπαίος αξιωματούχος είπε επίσης ότι ακόμη κι εάν υπάρξει συμφωνία είναι πιθανό η Ελλάδα να εμφανιστεί ληξιπρόθεσμη για λίγες ημέρες στο ΔΝΤ καθώς υπάρχουν «τεχνικές δυσκολίες» να γίνει η αποπληρωμή της 30ης Ιουνίου. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι μια ληξιπρόθεσμη οφειλή στο ΔΝΤ για λίγες ημέρες «δεν θα είναι το τέλος του κόσμου για την Ελλάδα, από τη στιγμή που θα υπάρχει ξεκάθαρη συμφωνία».

Ads

«Οι πιθανότητες για συμφωνία το Σάββατο είναι υψηλότερες από 50%» κατέληξε ο ευρωπαίος αξιωματούχος.

Σημειώνεται ότι προχθές και ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις είχε δηλώσει ότι εάν δεν καταβληθεί άμεσα η δόση των 1,6 δις ευρώ θα πρόκειται για «ληξιπρόθεσμη οφειλή» και «όχι για χρεοκοπία».