Ψηφίστηκε ομόφωνα χθες, 18 Μαρτίου, στην επιτροπή αναφορών του ευρωκοινοβουλίου  η αναφορά 90 κατοίκων Εξαρχείων σχετικά με τις παρανομίες, παρατυπίες και παραβάσεις που συμβαίνουν με αφορμή την καταστροφή της πλατείας Εξαρχείων για την κατασκευή σταθμού μετρό.

Ads

Η επιτροπή αποφάσισε η υπόθεση να παραμείνει ανοιχτή, παραπέμποντάς την στις αρμόδιες επιτροπές. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στο ότι παραπέμφθηκε και στην επιτροπή Libe, επιτροπή για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες.

«Εδώ στην Ελλάδα ακούει κανείς;!» αναρωτιέται η ανοιχτή συνέλευση κατοίκων «Όχι μετρό στην πλατεία Εξαρχείων». Η εκπρόσωπος της συλλογικότητας μιλώντας στην επιτροπή, εξήγησε τις παρατυπίες και παρανομίες από την πλευρά της κυβέρνησης και υπογράμμισε πως δεν έγινε καμία διαβούλευση. Πολλά μέλη της επιτροπής έδωσαν έμφαση και στην αστυνομική βία ενώ από την πλευρά της Ελλάδας τοποθετήθηκαν ο κ. Κόκκαλης και ο κ. Αρβανίτης.

Το μεγάλο ενδιαφέρον όπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο είναι πως υπέρ του αιτήματος των κατοίκων Εξαρχείων να παραμείνει ανοιχτή η υπόθεση, τάχθηκε και ο εισηγητής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο οποίο ανήκει και η ΝΔ.

Ads

«Μεγάλη μας τιμή να στεκόμαστε δίπλα στους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών. Απεριόριστος σεβασμός στους ανθρώπους που μετέτρεψαν την οδύνη τους σε συλλογικό αίτημα για δικαιοσύνη και ασφάλεια» δηλώνουν οι κάτοικοι Εξαρχείων.

Μπορείτε να δείτε τη συζήτηση εδώ