Ανήμερα της Ημέρας της Γης το κόμμα «Κόσμος» του Πέτρου Κόκκαλη ανακοίνωσε τα πρόσωπα που συνθέτουν το ψηφοδέλτιο του κόμματος για τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου 2024.

Ads

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει μεταξύ άλλων πως «η Ημέρα της Γης κάθε χρόνο εκφράζει την παγκόσμια ευαισθησία για την προστασία του περιβάλλοντος. Μια ευαισθησία που συμμερίζονται ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι σε όλον τον πλανήτη. Αν συγκρίνει κανείς τη συμμετοχή στην “Ημέρα της Γης” το 1970, όταν πρωτοξεκίνησε ο θεσμός, με τη συμμετοχή σήμερα, πενήντα τέσσερα χρόνια μετά, μπορεί να αντιληφθεί την απόσταση που έχει διανύσει το παγκόσμιο πράσινο κίνημα. Αυτό που κάποτε εθεωρείτο “περιθωριακό”, σήμερα δίνει τον τόνο της εποχής μας.

Όμως η αυξανόμενη παγκόσμια ευαισθητοποίηση όσο σημαντική κι αν είναι, δεν αρκεί από μόνη της. Γιατί σήμερα η ζωή όπως την έχουμε γνωρίσει, βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο. Αν δεν αλλάξουμε αμέσως ρότα, η πλανητική θερμοκρασία θα αυξηθεί κατά 4 βαθμούς. Σε μια τέτοια περίπτωση, η καταστροφή θα έχει ιστορικές διαστάσεις. Ήδη αυτά που κάποτε αποκαλούνταν “ακραία καιρικά φαινόμενα” συνιστούν μέρος της καθημερινότητας. Όπως και οι καταστροφικές συνέπειές τους.

Η περιβαλλοντική ευαισθησία πρέπει λοιπόν να κάνει το επόμενο βήμα. Να γίνει πολιτική πράξη, ολοκληρωμένο μεταρρυθμιστικό σχέδιο για την ταχεία πράσινη μετάβαση, τη μόνη εναλλακτική λύση απέναντι στην κλιματική κρίση. Αυτό ακριβώς είναι το πολιτικό μήνυμα του ΚΟΣΜΟΥ για τις Ευρωπαϊκές Εκλογές του 2024. Στις 9 Ιουνίου με το πράσινο ψηφοδέλτιο του ΚΟΣΜΟΥ ψηφίζουμε για τις ζωές τις δικές μας και των παιδιών μας, ψηφίζουμε για το κλίμα και τον πλανήτη. Ψηφίζουμε για την Ελληνική Πράσινη Συμφωνία, για να γίνει η πατρίδα μας πρωταγωνίστρια στην προσπάθεια να κερδηθεί το μεγαλύτερο στοίχημα στην Ιστορία.

Ads

Σήμερα 22 Απριλίου 2024, Ημέρα της Γης, ο ΚΟΣΜΟΣ ανακοινώνει το ψηφοδέλτιό του για τις Ευρωπαϊκές Εκλογές. Η πράσινη ευαισθησία γίνεται πολιτική πράξη.

Το ψηφοδέλτιό μας δεν καταρτίστηκε με κριτήριο την “αναγνωρισιμότητα” και τη μακροχρόνια θητεία στους κομματικούς μηχανισμούς. Στο ευρωψηφοδέλτιο του ΚΟΣΜΟΥ συμμετέχουν άνθρωποι που έχουν δείξει τις ικανότητες τους στην επιστήμη, τον πολιτισμό, τα πράσινα κινήματα, την αυτοδιοίκηση, τον επαγγελματικό στίβο. Οι υποψήφιοι του ΚΟΣΜΟΥ είναι άνθρωποι που έχουν βαθιά συνειδητοποιήσει ότι ο πλανήτης βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, και μπορούν να συμβάλουν δημιουργικά ώστε η περιβαλλοντική ευαισθησία να μετατραπεί σε ένα μεγάλο μεταρρυθμιστικό σχέδιο, την “Ελληνική Πράσινη Συμφωνία”. Για το σήμερα της Ελλάδας και το αύριο του πλανήτη, για τη ζωή του Ανθρώπου και την προστασία της Φύσης», συμπληρώνει το κόμμα στην ανακοίνωσή του.

Τα ονόματα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του Κόσμου

1. Γεωργία Αγγελοπούλου

2. Μαρία Αλεξίου

3. Ντίνα Βαρδαραμάτου

4. Νατάσσα Βασιλείου

5. Χρήστος Βρεττός

6. Βροντίση Ζωή

7. Μαρία Γεωργούλα

8. Γεώργιος Γκέκος

9. Βασιλική Γραμματικογιαννη

10. Πάνος Γρέδης

11. Δημήτρης Δερματάς

12. Έφη Δόδουρα

13. Αβραάμ – Αλβέρτος (Αλμπέρτο) Εσκενάζη

14. Νώντας Ευεργέτης

15. Χριστίνα Ευθυμιάτου

16. Λευτέρης Ιωαννίδης

17. Μαρία Καβούρη

18. Γιώργος Κανέλλης

19. Σταύρος Καραγιλάνης

20. Φώτης Καψάλης

21. Πέτρος Κόκκαλης

22. Αλέξανδρος Λουιζίδης

23. Δήμητρα Λυμπεροπούλου

24. Γεωργία Μίληση

25. Στέλλα Μπελιά

26. Άννα Μαρία Μπότσαρη

27. Κωνσταντίνος Νικολόπουλος

28. Ζωή Νιομανάκη

29. Νικόλαος Ξεσφίγγης

30. Θάλεια Παντούλα

31. Ευθαλία (Θάλεια) Ρούσσου

32. Μπεατρίς (Μπέττυ) Σελακούμα

33. Ειρήνη (Ρηνιώ) Σκουζού

34. Παναγιώτης Σταμάτης

35. Όλγα Στεφανή

36. Γιάννα Τζανιδάκη

37. Ευδοκία Τσαγκλή

38. Θανάσης Τσακρής

39. Παναγιώτα Φελούκα

40. Χρύσα Χατζηθεοδώρου

41. Περικλής Χατζηνάκος

42. Σπύρος Ψύχας