Η διαφωνία της πλειοψηφίας του πληθυσμού σε Ελλάδα και Κύπρο αναφορικά με την πολιτική που ακολουθούν οι κυβερνήσεις τους στο Ουκρανικό καταγράφεται στην τελευταία επίσημη δημοσκόπηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Ευρωβαρόμετρο) για τον Απρίλιο.

Ads

Συγκεκριμένα, το 66% των ερωτηθέντων στην Ελλάδα δήλωσε ότι είναι ενάντια στους χειρισμούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη, σε αντίθεση με το 31% που δηλώνει ικανοποιημένο.

Αντιστοίχως, το 54% των ερωτηθέντων στην Κύπρο δήλωσε ότι είναι ενάντια στους χειρισμούς της κυβέρνησης Αναστασιάδη, ψηλά στη σχετική λίστα βρίσκεται και η Βουλγαρία, με το το 65% των ερωτηθέντων να δηλώνει τη διαφωνία του με τους χειρισμούς της κυβέρνησης Ράντεφ.

Παράλληλα, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων στην Ελλάδα δήλωσε μη ικανοποιημένη από τα αντανακλαστικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε ποσοστό 52%, με ένα 45% αντίθετα να δηλώνει ικανοποιημένο.

Ads

Στην ερώτηση κατά πόσο οι ερωτηθέντες αισθάνονται πιο Ευρωπαίοι λόγω του πολέμου στην Ουκρανία η μεγάλη πλειοψηφία των ερωτηθέντων στην Ελλάδα -σε ποσοστό 72%- απάντησε αρνητικά, σε αντιθεση με το 25% που απάντησε θετικά.

Ολόκληρη η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής: