Δυσαρεστημένοι με την κυβέρνηση Μητσοτάκη για την διαχείριση της πανδημίας, την πορεία της οικονομίας και τα εργασιακά εμφανίζονται οι Έλληνες σε έρευνα από το Ευρωβαρόμετρο για την Άνοιξη του 2021.

Ads

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας το 80% των Ελλήνων θεωρεί εντελώς κακή την γενικότερη κατάσταση που επικρατεί αυτή την στιγμή στη χώρα. Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό δυσαρέσκειας από τους πολίτες ανάμεσα στις 27  χώρες της ΕΕ.

image

Αρνητική πρωτιά και με διαφορά καταγράφει η Ελλάδα στις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας στο κάθε άτομο προσωπικά, με ποσοστό 76%.

Ads

image

Το 46% των πολιτών κρίνει πολύ κακή την οικονομική κατάσταση μέσα στην οικογένειά του, ποσοστό επίσης αρκετά υψηλό σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες.

image

Για την γενικότερη οικονομική κατάσταση στη χώρα, το 91% κρίνει πως είναι πολύ κακή, με την Ελλάδα να συγκεντρώνει και πάλι το υψηλότερο ποσοστό στην ΕΕ και με διαφορά.

image

Το ίδιο άσχημη είναι η εικόνα που έχουν οι πολίτες και για τον τομέα της απασχόλησης με το 93% να κρίνει την κατάσταση εντελώς άσχημη.

image

Το 53% θεωρεί ότι πρωτεύον ζήτημα στη χώρα είναι η οικονομία καταγράφοντας μια πτώση 6% σε σχέση με την έρευνα που πραγματοποιήθηκε το χειμώνα του 2021 ωστόσο, την ίδια ώρα κατά 7% αυξήθηκε το ποσοστό εκείνων που θεωρεί πως το έγκλημα είναι το πρωτεύον θέμα.

image

Πρώτη στην Ευρωζώνη και με διαφορά έρχεται η Ελλάδα και στο ερώτημα πώς κρίνουν οι πολίτες τους περιορισμούς που επέβαλαν οι εθνικές κυβερνήσεις. Το 44%των Ελλήνων κρίνει τους περιορισμούς που επέβαλε η ελληνική κυβέρνηση εντελώς αδικαιολόγητους.

image

Τέλος, το 83% θεωρεί ότι το δημόσιο χρήμα πρέπει να ενισχύσει τις ιδιωτικές επενδύσεις, με την Ελλάδα να έρχεται δεύτερη μετά την Πορτογαλία, ενώ το 57% θεωρεί ότι η ποιότητα της ζωής του ήταν καλύτερη πριν, με την Ελλάδα να έρχεται και πάλι πρώτη. 

image

image