Η αποκάλυψη σημαντικών στοιχείων αναφορικά με την παρακολούθηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνου Φλώρου, από την ΕΥΠ φαίνεται πως βρίσκεται προ των πυλών, όπως προκύπτει από το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Documento που θα κυκλοφορήσει εκτάκτως το Σάββατο.

Ads

Όπως προκύπτει από την σχετική προαναγγελία από τον εκδότη της εφημερίδας, Κώστα Βαξεβάνη, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ  ήταν γνωστός στην ΕΥΠ με την κωδική ονομασία «στόχος 519c».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ήταν υπό παρακολούθηση για τα εξοπλιστικά, καθώς και για αγορές ακινήτων.

Υπενθυμίζεται πως  κυβερνητικές πηγές προανήγγειλαν μόλις προ ολίγων ημερών την ανανέωση της θητείας του Κωνσταντίνου Φλώρου.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι αποκαλύψεις για την παρακολούθηση του επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων έχουν ήδη προκαλέσει την αμηχανία στο κυβερνητικό στρατόπεδο.

Ενδεικτική είναι η προσπάθεια εκ μέρους του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, να αποφύγει να τοποθετηθεί επί του ζητηματος σε συνέντευξη που παραχώρησε προ ολίγων ημερών στην ΕΡΤ.

«Έχω πει ότι δεν είναι ασφαλώς μια ευχάριστη κατάσταση αυτή με τις αποκαλύψεις που γίνονται, έστω και με τον τρόπο που γίνονται» σημείωσε αρχικά ο Ν. Παναγιωτόπουλος και πρόσθεσε: «Σε κάθε περίπτωση όμως επειδή αυτά τα ζητήματα άπτονται ευαίσθητων θεμάτων εσωτερικής και όχι μόνον ασφάλειας θα ήθελα να μην πω περισσότερα».