Για τον αποκλεισμό από την Αθήνα του διεθνούς στολίσκου για τη Γάζα, ευχαρίστηκε ο ισραηλινός πρόεδρος Πέρες τον πρόεδρο της ελληνικής δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ.

Ads

«Σας ευχαριστώ που σταματήσατε το στολίσκο σύμφωνα με τις συστάσεις του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ. Με τη δράση αυτή, συμβάλατε στο να ηρεμήσει η κατάσταση και, σε τελική ανάλυση, στο καλό της Γάζας» δήλωσε ο Πέρες στον Έλληνα ομόλογό του κατά τη συνάντησή τους στην Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με την ισραηλινή προεδρία.

Ο Κάρολος Παπούλιας, τάχθηκε υπερ μιας βιώσιμης και συνολικής λύσης για το Μεσανατολικό, η οποία θα βασίζεται στη δημιουργία ενός ανεξάρτητου και δημοκρατικού Παλαιστινιακού κράτους που θα συνυπάρχει ειρηνικά με το Ισραήλ.

«Για την Ελλάδα, η ασφάλεια του Ισραήλ αποτελεί ουσιαστική και απαιτούμενη παράμετρο της λύσης» υποστήριξε ο ΠτΔ και σημείωσε ότι η αναβαθμισμένη σχέση Ελλάδας – Ισραήλ μπορεί να φέρει πολλαπλά οφέλη, τόσο για τους δύο λαούς όσο και για τους λαούς της Ανατολικής Μεσογείου.

Ads

Αναφερόμενος στην οικονομική κρίση στην Ελλάδα, ο Κάρολος Παπούλιας επισήμανε ότι πρόκειται μεν για μια άνευ προηγουμένου κατάσταση στη νεώτερη ιστορία της χώρας, αλλά διευκρίνισε ότι αντιμετωπίζουμε και «μια συστημική κρίση του ευρώ, η οποία δεν αντιμετωπίζεται με πρόχειρες λύσεις της τελευταίας στιγμής».