Μαίνεται η ένταση στα Άνω Πατήσια, όπου επιχειρείται η βίαιη έξωση μονογονεϊκής οικογένειας, με τη συνδρομή δυνάμεων των ΜΑΤ, αλλά και της πυροσβεστικής.

Ads

Σημειώνεται πως η προηγούμενη απόπειρα έξωσης από την αστυνομία είχε αποτραπεί τον Ιανουάριο. Η συγκεκριμένη οικία είχε εκπλειστηριαστεί ηλεκτρονικά για οφειλή κοινοχρήστων μόλις 881,42 ευρώ.

Μάλιστα, η μητέρα απείλησε πως θα πέσει στο κενό, αν δεν σταματήσει ο πλειστηριασμός του σπιτιού. «Δεν φεύγω από το σπίτι μου, μόνο νεκρή θα με βγάλουν», υπογράμμισε η ίδια.

Βίντεο που αναρτήθηκε στο twitter δείχνει την αστυνομία να κόβει με τροχό την πόρτα του σπιτιού.

Ads

 

 

Από το πρωί βρέθηκαν έξω από το σπίτι αλληλέγγυοι και πολίτες που διαμαρτύρονται για την έξωση. Περίπου στις 10 το πρωί προκλήθηκε ένταση, με την αστυνομία να κάνει χρήση χημικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα άτομο λυποθύμησε από τα δακρυγόνα.

 

 

 


«Ενώ καίγεται όλη η χώρα τα πυροσβεστικά οχήματα αξιοποιούνται για να βγάλουν οικογένεια από το σπίτι της στα Πατήσια για χρέος 800 ευρώ» καταγγέλλει το ΠΑΜΕ. Η κυβέρνηση «αξιοποίησε τις αστυνομικές δυνάμεις την ώρα που καίγεται η χώρα για να επιτεθεί στα συνδικάτα και τους εργαζόμενους που διαδηλώνουν ενάντια σε έξωση λαϊκής κατοικίας» σημειώνει.

 

Στη συγκέντρωση βρέθηκαν και βουλευτές, όπως ο Νάσος Ηλιόπουλος από τον ΣΥΡΙΖΑ και ο Γιάννης Δελής από το ΚΚΕ.

 

ΣΥΡΙΖΑ: «Η βαρβαρότητα των εξώσεων δεν έχει τελειωμό»

 

«Η βαρβαρότητα των εξώσεων δεν έχει τελειωμό», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε ανακοίνωσή του με αφορμή το περιστατικό.

«Σήμερα στα Πατήσια, πραγματοποιήθηκε βίαιη επιχείρηση έξωσης μονογονεϊκής οικογένειας για αρχικό χρέος μόλις 800 ευρώ, όπως χαρακτηριστικά καταγγέλλει η οικογένεια. Οι δυνάμεις της αστυνομίας έσπασαν την πόρτα του σπιτιού για να πετάξουν έξω την οικογένεια, εμπόδισαν την πρόσβαση στους συγκεντρωμένους πολίτες που διαμαρτύρονταν, ρίχνοντας στην συνέχεια χημικά ακόμη και στους βουλευτές που βρίσκονταν εκεί», σημειώνει.

«Αυτή τη στιγμή μια μονογονεϊκή οικογένεια κινδυνεύει να βρεθεί στο δρόμο κυριολεκτικά για 800 ευρώ. Μιλάμε καθαρά για βαρβαρότητα», σημείωσε από την πλευρά του ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Από το πρωί έχουν έρθει αστυνομικές δυνάμεις, έχουν ήδη σπάσει την πόρτα της οικογένειας. Ζητάμε μαζί με εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους να ανέβουμε πάνω, να δούμε την οικογένεια, δεν μας επιτρέπεται η πρόσβαση στο σημείο, λόγω της παρουσίας των αστυνομικών δυνάμεων», πρόσθεσε.

«Πρέπει να σταματήσει αυτή η επιχείρηση. Δεν γίνεται κανένας άνθρωπος να χάνει το σπίτι του, να πετιέται στον δρόμο, ακόμη περισσότερο όταν μιλάμε για ένα χρέος τόσο μικρό. Είναι ο ορισμός της βαρβαρότητας και πρέπει να σταματήσει», υπογράμμισε.