Εξώδικο στο tvxs έστειλε ο Γρηγόρης Δημητριάδης, μετά από δημοσιεύματα σχετικά με την υπόθεση των υποκλοπών την περίοδο που ο κ. Δημητριάδης ήταν γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού.

Ads

Στο εξώδικό του ο κ. Δημητριάδης αναφέρεται σε σειρά σχετικών δημοσιευμάτων με πιο πρόσφατο αυτό που αφορά στις αποκαλύψεις της ερευνητικής ομάδας Reporters United, σχετικά με τα στοιχεία που δείχνουν ότι ο αριθμός του κινητού του χρησιμοποιήθηκε για να παγιδευτούν 11 στόχοι του Predator. Ο κ. Δημητριάδης χωρίς να αμφισβητεί το γεγονός αναφέρει: «Ουδέποτε απεστάλησαν από το κινητό μου τέτοια μηνύματα, αντιθέτως όπως προκύπτει από τα ευρήματα της Αρχής Προστασίας Προσωπικών δεδομένων τα μηνύματα έχουν αποστολή μέσω υπηρεσιών διαδικτύου με χρήση προπληρωμένων καρτών».

Επίσης, στο ίδιο εξώδικο, επισημαίνει πως από τη θέση του γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού «παραιτήθηκα λόγω της τοξικότητας που επικρατούσε και δεν αποπέμφθηκα. Η παραίτησή μου καμία απολύτως σχέση δεν έχει με το Predator, με το οποίο επίσης τίποτα δε με συνδέει».

Συγκεκριμένα στο εξώδικο του αναφέρει ότι ο κύριος Δημητριάδης: « Ουδέποτε απέκτησε την ιδιότητα του προσώπου – πρωταγωνιστή σε σκάνδαλο υποκλοπών και ουδέποτε παραβίασε δημοκρατικούς κανόνες παρακολουθώντας μεγάλο αριθμό πολιτικών, δημοσιογράφων και την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων. Ενώπιον της επιτροπής θεσμών και διαφάνειας κλήθηκε αποκλειστικά και μόνο με την πολιτική ιδιότητα του και όχι ως υπόπτους παράνομων πράξεων ούτε και ως γνώστης του ιθύνοντα νου τέτοιων πράξεων. Ουδέποτε έχει αποδειχθεί ότι εμπλέκεται στο σκάνδαλο των υποκλοπών και καμιά απολύτως κατηγορία δεν του είχε αποδοθεί από την ελληνική δικαιοσύνη».

Ads

Τέλος καταλήγει πως «Σας καλώ να αποκαταστήσετε την σε βάρος μου προσβολή από τα ανωτέρω δημοσιεύματα» και ζητά δημοσίευση αποκαταστατικού κειμένου, συνοδευόμενο από φωτογραφία του.

Κάθε καλόπιστος αναγνώστης θα διαπιστώσει ότι τα δημοσιεύματα δεν ήταν συκοφαντικά για τον κ. Δημητριάδη, καθώς επικαλούνται στοιχεία του ρεπορτάζ, τα οποία προκύπτουν από έρευνα με βάση δημοσιογραφικές πηγές.

Το εξώδικο