Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι συμβασιούχοι του υπουργείου Πολιτισμού, οι οποίοι το πρωί της Τρίτης συγκεντρώθηκαν στην είσοδο του υπουργείου. Αύριο, οι συμβασιούχοι έδωσαν νέο «ραντεβού στις 08:00 ξω από το υπουργείο Πολιτισμού. Σε ένδειξη συμπαράστασης θα απεργήσουν όλοι οι μόνιμοι υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού.

Ads

Έκτακτοι αρχαιολόγοι και συντηρητές της Ακρόπολης βρέθηκαν και σήμερα στην οδό Μπουμπουλίνας, διαδηλώνοντας για δεύτερη συνεχή εβδομάδα.

«Η πολιτική ηγεσία αρνείται να μας συναντήσει» δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο πρόεδρος των συμβασιούχων Νίκος Χασομέρης.

Στον αγώνα των συμβασιούχων συμπαρίσταται η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φυλάξεως αρχαιοτήτων που προειδοποιεί-με σχετική ανακοίνωση- ότι αύριο, 27 Οκτωβρίου θα παραμείνουν κλειστά όλα τα Μουσεία και οι Αρχαιολογικοί χώροι, από τις 08:00 το πρωί μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι.

Ads

Αλλαγές στον τρόπο της λειτουργίας των Μουσείων αλλά και των αρχαιολογικών χώρων, με αλλαγές ωραρίου και πιθανόν διεύρυνση του, μελετά από την πλευρά το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού ώστε να δοθεί “‘προτεραιότητα στα μνημεία”, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υπουργός Παύλος Γερουλάνος, κατά την διάρκεια της αποκάλυψης του μνημείου της ”Νίκης του Καλλιμάχου”, το μεσημέρι, στο νέο Μουσείο Ακροπόλεως.

Σχετικά, με τους έκτακτους και συμβασιούχους του Υπουργείου Πολιτισμού, ο κ. Γερουλάνος υποστήριξε ότι αναζητείται δίκαιη λύση.