Σε νέα μεθόδευση προχώρησε η κυβερνητική πλειοψηφία της ΝΔ στην Εξεταστική Επιτροπή για το πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών, αποκλείοντας την κλήση του πρώην προέδρου των μηχανοδηγών, Κώστα Γενιδούνια, ο οποίος έστειλε αίτημα στην Επιτροπή για να καταθέσει. Αντίστοιχο αίτημα διατύπωσε και η οικογένεια του νεκρού μηχανοδηγού με το εξώδικο που απέστειλε στην Εξεταστική.

Ads

Ο ίδιος ο πρώην πρόεδρος των μηχανοδηγών, στο αίτημά του προς την Εξεταστική υπενθύμιζε ότι έχει καταθέσει, ήδη, ενώπιον του εφέτη ειδικού ανακριτή Λάρισας για τη διερεύνηση της τραγωδίας, εισφέροντας «κρίσιμα στοιχεία, έγγραφα και ανακοινώσεις του σωματείου, που αφορούν σε καταγγελίες και άλλα αιτήματα των εργαζόμενων για τα προβλήματα στον ΟΣΕ, τα οποία είναι αναγκαία για την κρίση της Εξεταστικής».

Την κλήση του κ. Γενιδούνια ζήτησε σύσσωμη η αντιπολίτευση, με τον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βασίλη Κόκκαλη, να επισημαίνει απευθυνόμενος στους βουλευτές της ΝΔ «προφανώς φοβάστε, δεν υπάρχει άλλη εξήγηση», ενώ πρόσθεσε πως με την απόφαση αυτή απαξιώνεται η Επιτροπή και προκύπτουν λόγοι ακυρότητας των εργασιών της.