Συγκλονιστική ήταν η κατάθεση στην Εξεταστική για το έγκλημα των Τεμπών από την Μαρία Καρυστιανού, η οποία είναι μητέρα θύματος και πρόεδρος του συλλόγου οικογενειών θυμάτων.

Ads

Συγκεκριμένα, στην εισαγωγική της τοποθέτηση, την οποία διατύπωσε όρθια ως ένδειξη σεβασμού στα θύματα της τραγωδίας, κατήγγειλε την κυβερνητική πλειοψηφία για απόπειρα συγκάλυψης των αιτιών του δυστυχήματος στην Επιτροπή, ενώ για τον Κώστα Καραμανλή ανέφερε πως δεν ήρθη η ασυλία του επειδή θα αποκαλύπτονταν οι κακουργηματικές πράξεις και παραλείψεις του.

«Δηλώνει με θράσος αθώος λόγω ασυλίας. Παραμένει κρυμμένος ελπίζοντας να σωθεί» πρόσθεσε.

 


Επιπλέον, ζήτησε την κλήση του Κωνσταντίνου Γενιδούνια για κατάθεση, ο οποίος είναι πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Μηχανοδηγών, λέγοντας πως η πλειοψηφία φοβάται να τον καλέσει, ενώ αποκάλυψε πως ο Κώστας Αγοραστός της είπε πως προχώρησε στο μπάζωμα της τραγωδίας μετά από εντολή υπουργών και του πρωθυπουργού.

«Από ποιον δέχτηκε εντολές;» ρώτησε η εισηγήτρια του ΠΑΣΟΚ, Μιλένα Αποστολάκη, με τη μάρτυρα να υποστηρίζει πως ήταν εντολές υπουργών και του ίδιου του πρωθυπουργού.

Τόνισε δε ότι ντρέπεται για όσα έχει ακούσει στην Εξεταστική με αφορμή και την απόπειρα της ΝΔ να ενοχοποιήσει τον νεκρό μηχανοδηγό, προσθέτοντας πως ήθελε να αλλάξει χώρα με όσα έχουν ειπωθεί.

H κ. Καρυστιανού απέδωσε ευθύνες για πλημμελή άσκηση καθηκόντων στην πρόεδρο της ΡΑΣ, Ιωάννα Τσιαπαρίκου.

 


«Πήγαμε να παραλάβουμε ό,τι είχε η σακούλα του καθενός», είπε στη συνέχεια για τη στιγμή που πήγε να παραλάβει τη σορό του παιδιού της.

Για τις αδιανόητες δηλώσεις του Άδωνη Γεωργιάδη ότι αν η κυβέρνηση αποκάλυπτε στον κόσμο την κατάσταση στον σιδηρόδρομο τότε κανείς δεν θα επιβιβαζόταν σε τρένα, η κ. Καρυστιανού αναρωτήθηκε «γιατί δεν πήγε εισαγγελέας να τον συλλάβει».

«Απορώ πώς κυκλοφορούσε ελεύθερος…» πρόσθεσε.

Επιπλέον όταν ρωτήθηκε για τις πληροφορίες περί ύπαρξης ξυλολίου, που αποτελεί εύφλεκτη ύλη, στην εμπορική αμαξοστοιχία δήλωσε πως «Πήρα καμένα οστά από την κόρη μου… Είναι δυνατόν να μην ασχολούμαστε με την έκρηξη και τη φωτιά; Στο πόρισμα Γεραπετρίτη να λέει στις πρώτες σελίδες πως δεν θα ασχοληθούμε με τη φωτιά;» διερωτήθηκε.