Την ερχόμενη Τετάρτη, αποφασίστηκε από την Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, να πραγματοποιηθεί η συζήτηση στην Ολομέλεια της πρότασης για σύσταση εξεταστικής επιτροπής που έχει καταθέσει το ΚΚΕ για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη.

Ads

Πάντως η συνεδρίαση ήταν επεισοδιακή, καθώς ανέβηκαν οι τόνοι ανάμεσα στον Θανάση Παφίλη και την Θοδώρα Τζάκρη, όταν η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ αποκάλεσε το ΚΚΕ «δεκανίκι της κυβέρνησης» δίνοντας συνέχεια στην επίθεση που εξαπολύει το τελευταίο διάστημα η Κουμουνδούρου στον Περισσό για να προκαλέσει την έντονη αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο διάλογος είχε ως εξής:

Θ. Τζάκρη: Δεκανίκι της ΝΔ το ΚΚΕ

Θ. Παφίλης: Δεκανίκι της Ν.Δ είστε εσείς που ψηφίσατε τόσα νομοσχέδια της Ν.Δ την προηγούμενη περίοδο. Φοβάστε μη βγουν και δικές σας ευθύνες

Ads

Στην σύγκρουση παρενέβη και η Ντόρα Μπακογιάννη που με περιπαικτική διάθεση σχολίασε απευθυνόμενη στον εκπρόσωπο του ΚΚΕ: «Καλά μην κάνετε έτσι. Δεν σας είπε και 5η φάλαγγα», αναφερόμενη στην επίμαχη φράση που είπε ο Στέφανος Κασσελάκης στην επεισοδιακή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ προαναγγέλλοντας την περασμένη εβδομάδα την πρόθεσή του να καταθέσει πρόταση για προανακριτική επιτροπή έβαλε κατά του Περισσού, αναφέροντας: «ωστόσο, αυτό που αδυνατούμε να αντιληφθούμε είναι γιατί το ΚΚΕ, που υποτίθεται ότι προστατεύει τα λαϊκά συμφέροντα, επιλέγει να μην λαμβάνει υπόψη του τις σαφείς αναφορές στο ευρωπαϊκό πόρισμα περί ενδεχόμενης ποινικής ευθύνης Υπουργών. Όταν επί ένα χρόνο έχει ερευνηθεί ενδελεχώς η εν λόγω υπόθεση από την κατά τεκμήριο κορυφαία Εισαγγελέα της Ευρώπης, δεν χρειάζεται καμία Εξεταστική Επιτροπή».

Πέραν αυτών, το ΠΑΣΟΚ ενημέρωσε τα μέλη της Διάσκεψης ότι κατέθεσε πρόταση για σύσταση προανακριτικής προκειμένου να αναζητηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες υπουργών για την μη υλοποίηση της σύμβασης 717 για την εγκατάσταση συστημάτων ασφάλειας στο σιδηροδρομικό δίκτυο.

Η πρόταση της Χαριλάου Τρικούπη ζητά να ερευνηθούν οι πρώην υπουργοί Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπιρτζης (για παράβαση καθήκοντος) και Κώστας Καραμανλής (για απιστία και παράβασης καθήκοντος).