Πρωτοβουλία για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής που θα διερευνήσει το φάκελο της δικογραφίας για τα υποβρύχια που απεστάλη από τη Δικαιοσύνη στη Βουλή, προτίθεται να αναλάβει η ΝΔ, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του κόμματος, Γιάννη Μιχελάκη, ο οποίο άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να προταθεί και η σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής.

Ads

«Ενώ η Δικαιοσύνη διαβιβάζει στη Βουλή το φάκελο για το σκάνδαλο των υποβρυχίων και ενώ οι συνεχιζόμενες αποκαλύψεις πιστοποιούν μία τεράστια λεηλασία του δημόσιου χρήματος, η κυβέρνηση δεν τόλμησε να αναλάβει όπως όφειλε καμιά πρωτοβουλία για τη διερεύνηση του σκανδάλου από τη Βουλή», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Γιάννης Μιχελάκης. «Πρόκειται, άλλωστε, για μια απευθείας ανάθεση από την τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για την προώθηση και την εφαρμογή της οποίας διαμοιράστηκαν, όπως αποκαλύπτεται, δεκάδες εκατομμύρια ευρώ», τονίζει.

«Μπροστά στην ύποπτη σιωπή και την αδράνεια της κυβερνητικής πλευράς, η Νέα Δημοκρατία αναλαμβάνει πρωτοβουλία με την κατάθεση σχετικής πρότασης, προκειμένου να συσταθεί Εξεταστική των Πραγμάτων Επιτροπή, να λάμψει η αλήθεια και να αποδοθούν οι ευθύνες, όπου ανήκουν. Σε κάθε περίπτωση, η Νέα Δημοκρατία, αφού μελετήσει τα στοιχεία του φακέλου και εξαντλώντας τις δυνατότητες που παρέχει το ισχύον νομικό πλαίσιο, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να ζητήσει άμεσα τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής», καταλήγει ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

«Για άλλη μια φορά η ΝΔ διαστρεβλώνει τη πραγματικότητα, προσπαθώντας προφανώς να απενοχοποιηθεί από τη χρόνια συμπεριφορά της, δηλαδή από το να δημιουργεί και να αποκρύπτει σκάνδαλα που σχετίζονται με δημόσιο χρήμα», αναφέρει από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής.

Ads

«Η ΝΔ επιλέγει τη φθηνή εντυπωσιοθηρία, ενώ εμείς προχωράμε θεσμικά σε άμεση διερεύνηση για όλους και με κάθε μέσο. Εξάλλου η ΝΔ έχει αποδείξει, πολλές φορές, το πως εννοεί τη διερεύνηση ευθυνών, ευτελίζοντας θεσμούς και κοινοβουλευτικές διαδικασίες προκειμένου να παραγραφούν οι ευθύνες υπουργών της, αποχωρώντας πρωτοφανώς και συστηματικά από τη Βουλή, την οποία μάλιστα δεν δίστασαν να κλείσουν εσπευσμένα για να συγκαλύψουν τις ευθύνες τους. Τώρα η ΝΔ έχει το θράσος να εγκαλεί, δήθεν, την Κυβέρνηση, για μια υπόθεση η δικογραφία της οποίας, δεν έχει καν σταλεί ακόμα από την αρμόδια εισαγγελική αρχή, για να διαβιβασθεί στη Βουλή», καταλήγει ο Γιώργος Πεταλωτής.