Δύο ηλικιωμένες που προέρχονταν από το γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι όπου χθες σημειώθηκαν δεκάδες κρούσματα κοροναϊού κατέληξαν σήμερα. Πρόκειται για μία 88χρονη που νοσηλευόταν στο ΑΧΕΠΑ και μια 91χρονη που νοσηλευόταν στο Παπανικολάου.

Ads

Νωρίτερα καταγράφηκαν τρεις ακόμη νεκροί από κορονοϊό στην Ελλάδα. Ενας 87χρονος που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Χαλκιδικής και ένας 82χρονος που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ με υποκείμενα νοσήματα. Τελευταίος ήταν ένας 70χρονος άνδρας με υποκείμενα νοσήματα που νοσηλευόταν στο ΑΧΕΠΑ από Κατερίνη. Έτσι, μέσα σε λίγες ώρες ο αριθμός των θυμάτων ανέβηκε σε 221.

Υπενθυμίζεται ότι χθες καταγράφηκε νέο άλμα των κρουσμάτων και συγκεκριμένα ο μεγαλύτερος αριθμός κρουσμάτων από την ημέρα που ξεκίνησε η καταγραφή από τον ΕΟΔΥ. Καταγράφηκαν 262 νέα κρούσματα και ανακοινώθηκε ότι 24 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι.

Αυξήθηκαν τα κρούσματα στο γηροκομείο

Στο μεταξύ μετά τον επανέλεγχο των ηλικιωμένων στο γηροκομείο «Αγία Κυριακή» στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης επιβεβαιώθηκαν ακόμη έξι θετικά κρούσματα σήμερα, φτάνοντας συνολικά τα 42.

Ads

Την ίδια ώρα, τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθούν ευθύνες για τη διασπορά του κορονοϊού στον οίκο ευγηρίας, παρήγγειλε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Στέφανος Ζαρκαντζιάς.

Σημειώνεται ότι ο εργαζόμενος, ο οποίος αρχικά θεωρήθηκε «υπεύθυνος» για τη διασπορά διότι οι πληροφορίες τον ήθελαν να βρέθηκε σε συναυλία στη Χαλκιδική, κόλλησε τελικά από συγγενή του που παρευρέθηκε σε εκδήλωση.