Συνεχίζεται για μια ακόμη μέρα η ένταση στην πλατεία Εξαρχείων, καθώς τα συνεργεία συνεχίζουν την κοπή των δέντρων για να προχωρήσουν οι εργασίες για το μετρό, με τους κατοίκους να αντιδρούν.

Ads

Στο σημείο βρίσκονται για άλλη μια φορά δυνάμεις των ΜΑΤ, ενώ σχετικές αναρτήσεις έκανε και η συνέλευση «Όχι Μετρό στην πλατεία Εξαρχείων», όπου καλεί τους κατοίκους να κατέβουν στην πλατεία και να διαμαρτυρηθούν.

Υπενθυμίζεται ότι χθες Τετάρτη (8/11) το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την προσφυγή 50 κατοίκων των Εξαρχείων που ζητούσαν να σταματήσουν οι εργασίες κοπής των δέντρων.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας «σταθμίζοντας τους λόγους δημοσίου συμφέροντος, τους οποίους επικαλείται η διοίκηση, οι οποίοι μάλιστα επιβάλλουν και κατά τα δεδομένα κοινής πείρας την ταχεία ολοκλήρωση του έργου, κρίνει ότι δεν συντρέχει εν προκειμένω λόγος για τη χορήγηση της αιτούμενης αναστολής εκτελέσεως των προσβαλλόμενων πράξεων λόγω ανεπανόρθωτης ή δυσχερώς βλάβης των κατοίκων» σημείωνε, μεταξύ άλλων, το ΣτΕ.

Ads

Επιπλέον ανέφερε ότι οι δυσμενείς επιπτώσεις που επικαλούνται οι οι διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι των Εξαρχείων «έχουν προβλεφθεί με τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου, έχουν αξιολογηθεί και έχουν αντιμετωπιστεί με συγκεκριμένα μέτρα».

(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

 

(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

 

(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)