Στη σύλληψη του 57χρονου —συντρόφου της γυναίκας που βρέθηκε εχθές Πέμπτη νεκρή σε διαμέρισμα στα Εξάρχεια— προχώρησε η Αστυνομία, με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με δόλο.

Ads

Σύμφωνα με την πρώτη εξέταση του ιατροδικαστή τα τραύματα με μαχαίρι που έφερε στα χέρια της το 55χρονο θύμα ήταν τόσο βαθιά που δεν θα μπορούσε να τα έχει προκαλέσει μόνο του στον εαυτό του, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα να της τα προκάλεσε ο 57χρονος.

Υπενθυμίζεται ότι ο άνδρας τηλεφώνησε στην Αστυνομία και είπε ότι η σύντροφός του είναι νεκρή, μέσα στο διαμέρισμά τους.

Οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο εντόπισαν τη γυναίκα νεκρή. Σημειώνεται ότι η γυναίκα έφερε τραύματα που παραπέμπουν σε αυτοχειρία.

Ads

Τραυματισμένος ήταν και ο 57χρονος, ο οποίος φέρεται να υποστήριξε στους αστυνομικούς ότι είχαν αποφασίσει να θέσουν μαζί τέλος στη ζωή τους.

Ο ίδιος διακομίστηκε στο νοσοκομείο «Ελπίς».

Από το χώρο του συμβάντος περισυλλέχθησαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων το νύσσον – τέμνον όργανο, με το οποίο διαπράχθηκε η ανθρωποκτονία, όπως επίσης και ιδιόχειρο σημείωμα που ανέγραφε:

«Τα κορμιά μας δεν προσφέρουν τίποτα πια. Αλλά η ψυχή και η φωτιά δεν πεθαίνουν ποτέ, γι’ αυτό διαλέξαμε τη λευτεριά. Καλή αντάμωση στους αδικημένους, τους μόνους, τους ασιώπαστους. Τα λέμε στη φωτιά».

Το σημείωμα μεταφέρθηκε στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια για γραφολογικό έλεγχο για να διαπιστωθεί αν το είχε γράψει η θανούσα ή ο σύντροφός της.