Αδιάλειπτα συνεχίζεται η μάχη των δυνάμεων της Πυροσβεστικής για ακόμη μία ημέρα στον Έβρο, όπου το μέτωπο μαίνεται για δύο εβδομάδες.

Ads

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν σε διάσπαρτες ενεργές εστίες κοντά στις περιοχές Σουφλί, Καριοφίλια, Δαδιά και Γιάννουλη. Από το πρωί του Σαββάτου τα εναέρια μέσα πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις, ενώ από εδάφους επιχειρεί πολύ μεγάλη δύναμη με πάνω από 500 πυροσβέστες.

Την ίδια ώρα, μήνυμα εστάλη από το 112 νωρίς το απόγευμα στους κατοίκους της Λευκίμμης, προκειμένου να παραμείνουν σε ετοιμότητα.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Παραμείνετε σε ετοιμότητα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».

Ads

«Τρία είναι τα βασικά μέτωπα που καλούνται να αντιμετωπίσουν σήμερα οι πυροσβεστικές δυνάμεις οι οποίες επιχειρούν στην περιοχή με σημαντικότερο αυτό που συνεχίζει να καίει βόρεια του Εθνικού Δρυμού της Δαδιάς.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ένα άλλο μέτωπο συνεχίζει να καίει είναι δυτικά του Σουφλίου και ένα ακόμη που δεν λέει να κοπάσει στην πολύπαθη περιοχή της Κοτρωνιάς.

Δυστυχώς, παρά τις προσπάθειες των εναέριων και επίγειων πυροσβεστικών δυνάμεων, ένα μέρος του μικρού πυρήνα που βρίσκεται στη ζώνη προστασίας του Εθνικού Δρυμού έχει καεί με αποτέλεσμα να έχουν γίνει στάχτη αρχέγονα δέντρα και να έχουν καταστραφεί αρκετές φωλιές όπου διαβιούσαν τα σπάνια αρπακτικά που φωλιάζουν στην περιοχή.