Διαδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης οργανώνονται από σήμερα, Τρίτη, αλλά και τις επόμενες ημέρες στην Αθήνα. Εργατικά σωματεία αλλά και οι «Αγανακτισμένοι» οργανώνουν συγκεντρώσεις κατά των νέων μέτρων όχι μόνο την Αθήνα αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας. Σήμερα, Τρίτη, αναμένεται να καθορίσει τη στάση της η ΓΣΕΕ.

Ads

 
Οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας ξεκίνησαν σήμερα με τους μαθητές που συγκεντρώθηκαν στην Ομόνοια, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Συντονιστικού Σχολείων της Αθήνας. Οι μαθητές διαδήλωσαν με σύνθημα: «Θέλουμε βιβλία-καθηγητές-σχολεία, ούτε ευρώ από την τσέπη μας, ξεσηκωμός».

Στις 12:00 η ΑΔΕΔΥ οργάνωσε στην πλατεία Κλαυθμώνος συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των απολύσεων και των «αντιλαϊκών μέτρων». «Η πολιτική που ακολουθούν κυβέρνηση και τρόικα μέρα με την ημέρα μας καταδικάζει όλους στη φτώχεια, μας οδηγεί στην εξαθλίωση και τη Δημόσια Διοίκηση στη διάλυση. Η ελληνική κοινωνία μπορεί να σταματήσει με τους αγώνες της τις καταστροφικές επιλογές και να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή και μνημονιακή πολιτική και όσους τη στηρίζουν» αναφέρει σχετικά η ΑΔΕΔΥ.

Στις 12:00, στον ίδιο χώρο, θα συγκεντρωθούν οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ύστερα από απόφαση που έλαβε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Οικονομικών.

Ads

Την Τετάρτη, στις 13:00, καλεί σε συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στη Βουλή η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή (Π.ΟΜ.Ε.Ε.Α.), «ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης και τρόικας που οδηγεί σε κατάργηση φορέων του Δημοσίου, συρρίκνωση της κοινωνική πρόνοιας, απολύσεις και εργασιακή εφεδρεία». Όπως επισημαίνει η Ομοσπονδία η κυβέρνηση την ίδια ώρα «γυρίζει, την πλάτη στις πραγματικές ανάγκες αλλά και στα Συνταγματικά δικαιώματα των ΑμΕΑ και των οικογενειών τους».

Την ίδια μέρα, στις 19:00, συγκέντρωση διαμαρτυρίας απευθύνουν εργατικά σωματεία που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ και οργανώνουν συλλαλητήριο έξω από το υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα. Και το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής καλεί τον κόσμο να πάει στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Αξίζει να επισημανθεί ότι την Τετάρτη συζητείται στη Βουλή η τροπολογία, για το φόρο στα ακίνητα, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, που η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα έχει καλέσει τον κόσμο να μην πληρώσει.

 
Την Πέμπτη, στις 18:30 το απόγευμα, επιτροπή σωματείων, κινήσεων και συνελεύσεων, δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής, σχήματα και κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) συμμετέχουν με την κίνηση «Δεν χρωστάμε- Δεν Πουλάμε-Δεν πληρώνουμε» σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα. Θα έχουν μαζί τους ειδοποιητήρια για την έκτακτη εισφορά τα οποία θα κάψουν.

Από την πλευρά της, η συνέλευση των «Αγανακτισμένων» στο Σύνταγμα αποφάσισε να καλέσει σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στην πλατεία Συντάγματος, την Κυριακή στις 19:00 το απόγευμα.

Προς κινητοποιήσεις προσανατολίζεται και η ΓΣΕΕ, με τον πρόεδρο, Γιάννη Παναγόπουλο να δηλώνει στον Βήμα 99,5, ότι το προεδρείο θα συνεδριάσει την Τρίτη για να καθορίσει το πλαίσιο. «Αυτοί δεν είναι σοσιαλιστές, είναι ληστές» υποστήριξε αναφερόμενος στα μέτρα που προωθούνται.