Μεγάλη παρέλαση υπερηφάνειας πραγματοποιείται το Σάββατο στην Θεσσαλονίκη, με κεντρικό σύνθημα «Persevere Progress Prosper» (Επέμεινε-Προόδευσε-Ευημέρευσε), στο πλαίσιο του EuroPride 2024.

Ads

Ωστόσο δεν έλειψαν και οι αντιδράσεις και κάποιοι κάλεσαν σε αντι-συγκεντρώσεις τις οποίες απαγόρευσε η αστυνομία. Παρ’ όλα αυτά κάποια άτομα κινήθηκαν προς την Αγία Σοφία, όπου είχε γίνει το κάλεσμα για την αντισυγκέντρωση, και η αστυνομία προχώρησε σε έξι προσαγωγές, ενώ μετά από συστάσεις της απομακρύνθηκαν άλλα περίπου 20 άτομα.

Την ίδια ώρα κρατούμενος μέχρι τη Δευτέρα θα παραμείνει ο 34χρονος που συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη επειδή καλούσε – μέσω συνέντευξης που παραχώρησε σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό – τον κόσμο να συμμετάσχει σε διαδήλωση κατά του Europride 2024, παρότι είχε προηγηθεί απόφαση της ΕΛ.ΑΣ. που απαγόρευε τη συγκεκριμένη διαδήλωση. Για να συμπαρασταθεί στον συλληφθέντα βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη και ο πρόεδρος του κόμματος, Νίκη, Δημήτρης Νατσιός, κάνοντας λόγο για έναν καλό οικογενειάρχη.

Το EuroPride είναι το κεντρικό φεστιβάλ υπερηφάνειας της Ευρώπης που πραγματοποιείται από το 1992 κάθε χρόνο σε διαφορετική πόλη.

Ads