Για το πώς βγήκε ζωντανός έπειτα από 55 ώρες από το φλεγόμενο πλοίο Euroferry Olympia μίλησε ο 22χρονος Λευκορώσος οδηγός.

Ads

«Δεν είχα φάει τίποτα όλες αυτές τις ώρες, μόνο νερό έπινα, είχα νερό δίπλα μου» ανέφερε ο 22χρονος και συμπλήρωσε: «Μετά από το καράβι, που βγήκα στη στεριά είμαι πάρα πολύ χαρούμενος, μου συμπεριφέρθηκαν πολύ καλά στο νοσοκομείο».

«Είμαι χαρούμενος που είμαι καλά» υπογράμμισε, ενώ τόνισε πως δεν πίστευε ότι θα τα καταφέρει. «Ένιωθα ότι δεν θα βγω ζωντανός, αλλά με τη θέλησή μου τα κατάφερα. Για μένα ήταν πάρα πολύ άσχημα, δεν έβλεπα κανέναν δίπλα μου».

«Η ψυχολογία μου ήταν πολύ άσχημη, το μόνο που ήθελα ήταν να ζήσω» συμπλήρωσε ο οδηγός της νταλίκας, ο οποίος μάλιστα δεν θέλησε να μιλήσει περαιτέρω για τις συνθήκες που επικρατούσαν στο πλοίο, μέχρι την ολοκλήρωση των ερευνών για τους αγνοούμενους.

Βίντεο από το εσωτερικό του φλεγόμενου πλοίου

Ads

Την ίδια ώρα, βίντεο ντοκουμέντο από τις έρευνες στο πλοίο φέρνει στη δημοσιότητα η «Καθημερινή».

Στο βίντεο αποτυπώνονται οι προσπάθειες των ανδρών της 5ης να εντοπίσουν τους αγνοούμενους, αναζητώντας διόδους εισόδου.

Επίσης, φαίνεται ξεκάθαρα και το σκηνικό χάους που επικρατούσε, με καμένα αυτοκίνητα το ένα δίπλα στο άλλο, γεμάτα στάχτη.