Tηλεδιάσκεψη του Euro Working Group θα διεξαχθεί αύριο Τετάρτη, κατά την οποία θα εξετασθούν οι ελληνικές μεταρρυθμίσεις και η χορήγηση χρηματοδοτικής στήριξης προς την χώρα.

Ads

Όπως σημείωσε κοινοτικός αξιωματούχος ο σκοπός της συνάντησης είναι να τοποθετηθούν οι εκπρόσωποι των υπουργείων Οικονομικών σε σχέση με μία σειρά ανοιχτά προς διαπραγμάτευση ζητήματα που βρίσκονται στο επίκεντρο ελληνικών αρχών και θεσμών στην Αθήνα: «Οι συνάδερφοι στο EWG θέλουν να έχουν άμεση ενημέρωση σε σχέση με τις λύσεις που προτείνει η Αθήνα με σκοπό την επιτάχυνση των διαδικασιών».
 
Το αργότερο έως την προσεχή Δευτέρα θα κατατεθεί στο Eurogroup η λίστα των ελληνικών μεταρρυθμίσεων προκειμένου να ξεκλειδώσει η εκταμίευση των χρημάτων που θα καλύψουν τις επείγουσες ανάγκες ρευστότητας του Δημοσίου.

Η κυβέρνηση προσδοκά πως το ελληνικό πακέτο μεταρρυθμίσεων θα εγκριθεί από τους θεσμούς και το Eurogroup θα μπορέσει να δώσει το πράσινο φως τόσο για την εκταμίευση των 1,9 δισ. ευρώ των κερδών της ΕΚΤ από ελληνικά ομόλογα, όσο και για την επιστροφή των 1,2 δισ. ευρώ που εκ παραδρομής κατέβαλε στον Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) η Διοίκηση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).