Η Γαλλία περιέλαβε 3,9 δισεκατομμύρια ευρώ στον κρατικό προϋπολογισμό του 2010 για οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα, από τα 6,3 δισεκατομμύρια της γαλλικής συνεισφοράς που έχει προβλεφθεί στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού μηχανισμού ενίσχυσης, στο προσχέδιο του συμπληρωματικού προϋπολογισμού για το 2010 το οποίο κατατέθηκε σήμερα στο γαλλικό υπουργικό συμβούλιο.

Ads

«Η ενέργεια δίνει τη δυνατότητα στη Γαλλία να ενεργοποιήσει τον μηχανισμό που θα επιτρέψει, εάν χρειαστεί, να βοηθήσουμε την Ελλάδα και να διατηρήσουμε τη σταθερότητα του ευρώ», δήλωσε η υπουργός Οικονομικών της χώρας Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία υπογράμμισε πως
το δημόσιο έλλειμμα της Γαλλίας δεν πρόκειται να επηρεαστεί από τα αυτά 3,9 δισεκατομμύρια.

Η συνολική συμμετοχή της Γαλλίας στο πρόγραμμα οικονομικής στήριξης ύψους 30 δισ. ευρώ που αποφασίστηκε στις 11 Απριλίου από τους υπουργούς της ευρωζώνης ανέρχεται σε 6,3 δισ. ευρώ, ποσοστό που καθορίζεται βάσει της συμμετοχής της Τράπεζας της Γαλλίας (21%) στο κεφάλαιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Από αυτό το ποσό, τα 3,9 δισ. ευρώ θα μπορέσουν να αποδεσμευθούν εντός της οικονομικής χρήσης του 2010, ανέφερε η Κριστίν Λαγκάρντ, υπευνθυμίζοντας ότι η Ελλάδα δεν έχει ακόμη ζητήσει την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης.

Ads