Νέα «λίστα Πέτσα» μόνο για τους τηλεοπτικούς σταθμούς φαίνεται πως δρομολογεί η κυβέρνηση, όπως προανήγγειλε έμμεσα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης για την έξαρση της πανδημίας. 

Ads

Κατά τη δευτερολογία του, σχολιάζοντας μια αποστροφή της Φώφης Γεννηματά που είπε πως χρειάζεται μια ενημέρωση των μαθητών και των γονιών για τη χρήση μάσκας στα σχολεία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να συμφωνήσουν στη διεξαγωγή μιας δεύτερης καμπάνιας, που όμως αυτή τη φορά θα είναι αμιγώς τηλεοπτική. 

Σχολιάζοντας δεικτικά την προαναγγελία και τις προτροπές του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι «η κυβέρνηση δείχνει πως αποτυγχάνει και στη διαχείριση της οικονομικής κρίσης, αλλά και της υγειονομικής. Και δεν γίνεται σήμερα να έχετε την έπαρση και τον κυνισμό και να κάνετε πως δεν έχετε καταλάβει τίποτα, επειδή στους τηλεοπτικούς δέκτες βλέπουν μια πραγματικότητα διαφορετική από αυτή που ζουν στην καθημερινότητά τους. Και φαίνεται πως και εσείς έχετε πειστεί από αυτήν την προπαγάνδα. Έπιασαν τόπο τα χρήματα της λίστας Πέτσα… και σήμερα μας είπατε πως θα έρθει και δεύτερος γύρος. Φέρτε και δεύτερο και τρίτο γύρο. Δεν θα σας σώσει αυτό, όσο η καθημερινότητα των πολιτών θα γίνεται δυσοίωνη». 

«Εκλεγήκατε τάζοντας δουλειές και ανάπτυξη και μέσα σε ένα χρόνο (σημ: και πριν από τον κορονοϊό όπως τόνισε σε άλλο σημείο της ομιλίας του) έχετε φέρει την ύφεση και υπανάπτυξη, όχι μόνο στην οικονομία, αλλά και στην Υγεία, την Παιδεία και τα δημοκρατικά δικαιώματα. Κυβερνάτε με το ψέμα και τον φόβο, την εξαπάτηση και τον αυταρχισμό, που όμως ο αυταρχισμός σας δεν μπορεί να κρύψει την αλήθεια, ούτε τα ψέματα να επιβάλουν για πολύ τον φόβο. Και σε ό,τι μας αφορά θα μας βρείτε απέναντι με σκληρή αντιπολιτευτική κριτική γιατί πιστεύουμε πως αυτός ο τόπος και ιδιαίτερα η νέα γενιά αξίζει ένα καλύτερο μέλλον», κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. 

Ads