Από το τέλος του περασμένου Σεπτέμβρίου σταμάτησε να δέχεται ογκολογικούς ασθενείς το Εθνικό Δίκτυο Ιατρικής Ακριβείας, λόγω λήξης του προγράμματος χρηματοδότησής του.

Ads

Όπως αναφέρει το in.gr, στο Εθνικό Δίκτυο Ιατρικής Ακριβείας καταφεύγουν ασθενείς για τη διενέργεια εξετάσεων για βιοδείκτες, οι οποίοι θα προσδιορίσουν το προφίλ του καρκίνου, αλλά και το δικό τους, προκειμένου να επιλεγεί η κατάλληλη θεραπεία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πλέον η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας αναζητά σε συνεργασία με το επιτελείο του Δικτύου και το υπουργείο Υγείας ένα καινούριο πρόγραμμα χρηματοδότησης μέσω του νέου ΕΣΠΑ, μέχρι την εφαρμογή των προγραμμάτων για την υγεία από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Στο μεταξύ όμως οι ασθενείς υποχρεούνται να στραφούν στον ιδιωτικό τομέα υγείας, πληρώνοντας οι ίδιοι τις εξετάσεις τους, η πλειονότητα των οποίων δεν αναγνωρίζεται από το σύστημα υγείας.

Ads

Όσο γι΄ αυτές που έχουν τελευταία αναγνωριστεί, δεν έχει προβλεφθεί η ανάλογη χρηματοδότηση, με αποτέλεσμα ο ΕΟΠΥΥ να μην αποζημιώνει τους παρόχους, αφού η διενέργεια των εξετάσεων αυτών ξεπερνά τον προβλεπόμενο προϋπολογισμό.