Για «εθνικό διάλογο για την υγεία» έκανε λόγο ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση με τους διατελέσαντες υπουργούς Υγείας από τη μεταπολίτευση και μετά. «Μπορούμε να συζητάμε χωρίς κομματικές ταυτότητες και προϋποθέσεις» υποστήριξε ο υπουργός.

Ads

Η συζήτηση για τα καρτέλ, για τα γενόσημα φάρμακα αλλά και για το ενδεχόμενο συγχωνεύσεων νοσοκομείων βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης, σύμφωνα με το βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Απόστολο Κακλαμάνη. Αναφερόμενος σε ορισμένες φαρμακοβιομηχανίες και φαρμακαποθήκες, υποστήριξε ότι συμπεριφέρονται ήδη ως καρτέλ και ότι «περιμένουν το άνοιγμα τού επαγγέλματος του φαρμακοποιού για να αγοράσουν καμιά 500αριά φαρμακεία».

Από την πλευρά της, η κ. Γιαννάκου δήλωσε ότι η υπόθεση της υγείας είναι εξαιρετικά δύσκολη και παραδέχτηκε ότι στο ΕΣΥ υπάρχουν σπατάλες και προβλήματα με το ανθρώπινο δυναμικό. Τόνισε, πάντως, ότι το σύστημα στην Ελλάδα προσφέρει υπηρεσίες τις οποίες δεν παρέχουν συστήματα άλλων χωρών.

Στη συνάντηση προσήλθαν η Μαριέττα Γιαννάκου και οι Παρασκευάς Αυγερινός, Απόστολος Κακλαμάνης, Αναστάσης Πεπονής, Γιάννης Φλώρος, Γιώργος Σούρλας, Δημήτρης Σιούφας, Κώστας Γείτονας, Δημήτρης Κρεμαστινός, Νικήτας Κακλαμάνης, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Ads

Λόγω ασθενείας, δεν παραβρέθηκαν οι Αλέκος Παπαδόπουλος και Λάμπρος Παπαδήμας, ενώ η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου απουσιάζει στο εξωτερικό. Επίσης, δεν παραβρέθηκε ο Κώστας Στεφανής. Οι Κωστής Στεφανόπουλος και Μιλτιάδης Εβερτ δεν προσκλήθηκαν, διότι διετέλεσαν αρχηγοί κομμάτων.