Αλλαγές σε κρίσιμα μαθήματα, όπως η Ιστορία, ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, η οποία σε συνέντευξή της έκανε σαφές ποιο ακριβώς είναι το όραμα της κυβέρνησης της ΝΔ για την παιδεία. 

Ads

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha, η υπουργός Παιδείας, σημείωσε ότι στόχος της είναι η ιστορία να πάψει να είναι κοινωνικού χαρακτήρα και να αλλάξει, αναπτύσσοντας την εθνική συνείδηση. «Δεν πρέπει η ιστορία να έχει χαρακτήρα κοινωνιολογικό, αλλά να αναπτύσσει την εθνική συνείδηση», είπε χαρακτηριστικά. 

Επίσης ανακοίνωσε ότι θα επιστρέψουμε στο παλιό σύστημα επιλογής των σημαιοφόρων, δηλαδή την επιλογή με βάση τις επιδόσεις και θα καταργηθεί η επιλογή των σημαιοφόρων με κλήρωση που ίσχυε μόνο στο Δημοτικό και την οποία είχε αποφασίσει το υπουργείο Παιδείας επί Γαβρόγλου. «Ο καλύτερος μαθητής θα σηκώνει τη σημαία», είπε η Νίκη Κεραμέως. 

Η Νίκη Κεραμέως δεν διευκρίνισε αν η κατάργηση των «αιώνιων φοιτητών» θα συμπεριληφθεί στο προσεχές σχεδιαζόμενο νομοσχέδιο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, υποδηλώνοντας ότι μάλλον θα καθυστερήσει η εφαρμογή της. Είπε ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο θα αφορά τη λειτουργία των τριτοβάθμιων ιδρυμάτων και όχι τον τρόπο εισαγωγής σε αυτά.

Ads

Διαβάστε επίσης:

Σημείωσε επίσης ότι τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά χωρίς κενά, μιας και τα βιβλία αλλά και οι καθηγητές θα περιμένουν τους μαθητές. Όταν ρωτήθηκε για την πρώτη χρονιά που τα πανεπιστήμια ανοίγουν έχοντας καταργηθεί το άσυλο, η κυρία Κεραμέως δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι είναι σε επικοινωνία με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ώστε να αποφευχθούν οι εντάσεις.

Τέλος, η υπουργός παιδείας δεν θέλησε να σχολιάσει την απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα να μην αναγράφεται το θρήσκευμα και η ιθαγένεια στα απολυτήρια της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Είπε, ωστόσο, ότι περιμένει να λάβει την επίσημη απόφαση στα χέρια της ώστε να αποφασίσει το υπουργείο πώς θα κινηθεί. Λίγες ώρες αργότερα το Υπουργείο Παιδείας με ανακοίνωσή του ενημέρωσε πως… «θα περιμένει και την απόφαση του ΣτΕ».