Στην ανάγκη εξεύρεσης πόρων που θα ενισχύσουν τις επενδύσεις, πέρα από τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να υλοποιηθούν στην Ελλάδα, αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων ΕΤΕπ , Πλούταρχος Σακελλάρης.

Ads

 
«Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε χρηματοδότηση παραγωγικών επενδύσεων», τόνισε ο κ. Σακελλάρης και προειδοποίησε πως «αν δεν γίνουν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις άμεσα, αν δεν υπάρξει αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας- και συμπεριλαμβάνω και την αξιοποίηση των πόρων από τα διαρθρωτικά ταμεία- οποιοδήποτε σχέδιο Μάρσαλ θα είναι δώρον- άδωρον».
 
Ο αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ εκτίμησε ότι εντός του Μαρτίου μπορεί να υπογραφεί με την κυβέρνηση συμφωνία για την αξιοποίηση των πόρων από τα διαρθρωτικά ταμεία «ύψους μισού δισεκατομμυρίου ευρώ, που θα οδηγήσει σε χρηματοδοτήσεις μέσω των ελληνικών τραπεζών άνω του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ, σε βάθος χρόνου».
 
Σημειώνεται ότι σε σημερινή συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα «Handelsblatt» ο προόεδρος της ΕΤΕπ, Βέρνερ Χόιερ ανέφερε ότι πέρα από το αναπόφευκτο πρόγραμμα λιτότητας, η Ελλάδα χρειάζεται ένα «Σχέδιο Μάρσαλ».