Εταιρείες οργάνωσης συνεδρίων που «αίφνης» κάνουν… και απολυμάνσεις για να πάρουν σχετικές κρατικές αναθέσεις, καθώς και εταιρείες που παίρνουν δουλειές του δημοσίου… μερικά 24ωρα από την ίδρυσή τους, συνιστούν το «παζλ» των καταγγελιών του Παύλου Πολάκη για τις διαδικασίες ανάθεσης του έργου της απολύμανσης των φυλακών.

Ads

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλει, σε ανάρτησή του στο facebook, ότι η  διαδικασία της απολύμανσης – απεντόμωσης «ανατέθηκε με απόφαση της γραμματέας αντιεγκληματικής πολιτικής κυρίας Σοφίας Νικολάου σε μια εταιρεία με όνομα “ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ”».

Το πρόβλημα είναι ότι η εταιρεία είχε αντικείμενο την οργάνωση συνεδρίων και μόλις στις 11 Μαρτίου προχώρησε σε τροποποίηση -επέκταση δραστηριοτήτων και στο αντικείμενο των απολυμάνσεων. Αμέσως μετά της ανατέθηκε η πρώτη από τρεις διαδοχικά συμβάσεις αξίας 145.000 ευρώ η καθεμιά για την απολύμανση των φυλακών, ώστε να μην ξεπεραστεί και το όριο που στέλνει τις συμβάσεις στο Ελεγκτικό συνέδριο.

Επιπλέον, όπως αναφέρει ο Παύλος Πολάκης, προκύπτει το ερώτημα της ιδιοκτησίας της εταιρείας, αφού, ο πατέρας της φερόμενης ιδιοκτήτριας έχει φωτογραφηθεί με τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Τσιάρα στην τελευταία Έκθεση Θεσσαλονίκης, ενώ ακόμη μία φωτογραφία τον δείχνει κατά την επίσκεψή του στο πολιτικό γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή.

Ads

Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή με απευθείας ανάθεση, όπως προβλέπει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, ανατέθηκε, σύμφωνα με τον Π. Πολάκη, η προμήθεια των υλικών απολύμανσης και καθαρισμού, υψους 232.000 ευρώ, στις 3/4/2020, στην εταιρεία «EX PAPPA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε. ΧΟΝΔΡΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΥΛΙΚΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ».

Η εν λόγω εταιρεία ιδρύθηκε και καταχωρήθηκε στις 29 Μαρτίου 2020, δηλαδή, μόλις πέντε μέρες πριν πάρει τη δουλειά. Μάλιστα, όπως σημειώνει ο Π. Πολάκης, ούτε καταστατικό δεν έχει δημοσιευτεί ακόμα και το μόνο στοιχείο επικοινωνίας που καταχωρείται είναι το κινητό τηλέφωνο της ιδιοκτήτριας. «Μας λέει δηλαδή το Υπουργείο πως έμαθε πως ιδρύθηκε μια εταιρεία που φέρνει απολυμαντικά πέντε μέρες πριν ,τους πήραν στο κινητό και τους ανέθεσαν δουλειά 230.000!!!» σχολιάζει ο Π. Πολάκης. Ο ίδιος σημειώνει επίσης ότι το συνολικό ποσό από τις δύο δουλειές είναι σχεδόν 800.000 ευρώ.

Η απάντηση του Στέλιου Πέτσα

Η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη στο Facebook με τα σχετικά έγγραφα: