Στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Yγείας, πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στo ΕΣΥ, αντιδρώντας στον κίνδυνο άμεσης απόλυσης 6.000 συμβασιούχων από τα δημόσια νοσοκομεία.

Ads

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ η πανελλαδική στάση εργασίας που ξεκίνησε στις 10 το πρωί και θα ολοκληρωθεί με την λήξη του ωραρίου, όπως και η συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας, αφορά τους συμβασιούχους των νοσοκομείων που εργάζονται στην καθαριότητα, τη φύλαξη και την εστίαση.

«Πάρτε πίσω τις απολύσεις» φώναξαν στον Άδωνι Γεωργιάδη οι συγκεντρωμένοι, με τον υπουργό Υγείας να βρίσκεται αντιμέτωπος με την αποδοκιμασία των εργαζομένων όταν κατέβηκε για να τους συναντήσει.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν μπόρεσε να μιλήσει στους συγκεντρωμένους συμβασιούχους και αποχώρησε για το γραφείο του.

Σε ανακοίνωσή της, η ΠΟΕΔΗΝ σημειώνει ότι οι συμβασιούχοι εργάζονται πάνω από πέντε χρόνια με συνεχείς ανανεώσεις των συμβάσεων -έστω τρίμηνες- και προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες. «Νοσοκομεία τρέχουν και ολοκληρώνουν τους διαγωνισμούς για ανάθεση των εν λόγω υπηρεσιών στους εργολάβους και σταδιακά οι συνάδελφοι απολύονται παρότι έχουν ανανεωθεί οι συμβάσεις τους έως 31.3.2024. Οι εργολάβοι σύμφωνα με όλες τις οικονομοτεχνικές μελέτες των Νοσοκομείων στοιχίζουν πολύ περισσότερα χρήματα για το Δημόσιο» υπογραμμίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων.