Νέο κρούσμα ξενοφοβίας σημειώθηκε αυτή τη φορά σε χωριό της Λάρισας. Κάτοικοι έκλεισαν την είσοδο του χωριού για να μην μπει πούλμαν που μετέφερε ασυνόδευτα προσφυγόπουλα. 

Ads

Σύμφωνα με το onlarissa, οι κάτοικοι της Καρίτσας με επικεφαλής τον πρόεδρο της κοινότητας, έκλεισαν το βράδυ της Τετάρτης και τις δυο εισόδους του χωριού ώστε να μην μπορέσει να μπει πούλμαν με ασυνόδευτα προσφυγόπουλα που κατά πληροφορίες θα κατέφθανε με στόχο την εγκατάσταση των παιδιών 12 – 18 ετών στο ξενοδοχείο του χωριού «Βίλα Χριστίνα».

Οι κάτοικοι μετά την εγκατάσταση των 73 προσφύγων που ήδη μένουν στο ξενοδοχείο «Δοχός», δηλώνουν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν την είσοδο άλλων προσφύγων στην κοινότητα της Καρίτσας.

Τελικά το λεωφορείο δεν ήταν προγραμματισμένο να φτάσει την Τετάρτη στο χωριό, ωστόσο, όπως είπε στο ethnos.gr, ο πρόεδρος της κοινότητας, Βασίλης Τσάκνης, οι κάτοικοι θα βγουν πάλι στο δρόμο και θα μπλοκάρουν την είσοδο της Καρίτσας, ώστε να μη φτάσουν σε αυτήν τα προσφυγόπουλα, όποτε και αν γίνει το δρομολόγιο.

Ads

Ο ίδιος είπε ότι τα παιδιά αντίστοιχης ηλικίας στο χωριό δεν ξεπερνούν τα 15 και πρόσθεσε:  «δεν είπαμε να μην έρθουν παιδιά. Αυτοί είναι έφηβοι και ανησυχούμε πάρα πολύ με αυτά που ακούμε και διαβάζουμε καθημερινά. Φοβόμαστε, μήπως προκληθούν διάφορα κρούσματα εγκληματικότητας». Πρόσθεσε ότι δεν είναι ρατσιστές καθώς στο χωριό μένουν πολλοί Αλβανοί και ζήτησε να τηρηθεί η ποσόστωση του 1%. 

* Φωτογραφία από το onlarissa.gr