«Πρόχειρα» και «ανεδαφικά» χαρακτήρισε ο αντιπρόεδρος του σωματείου εστίασης Πύργου, Βασίλης Σιγούρος τα μέτρα της κυβέρνησης για τα προνόμια εμβολιασμένων και επισημαίνει ότι στην πράξη δε μπορούν να λειτουργήσουν.

Ads

Όπως αναφέρουν εκπρόσωποι της εστίασης στην εφημερίδα «Πελοπόννησος», δεν έχουν δικαίωμα επιλογής οι καταστηματάρχες, ενώ κρίνουν από δύσκολο έως αδύνατο το να μπορούν να ελέγξουν στην πράξη εμβολιασμένους και μη, ή ποιος φέρει αρνητικό τεστ.

«Μεταβιβάζουν την ευθύνη των αποφάσεων στους επιχειρηματίες του κλάδου», επεσήμανε ο κ. Σιγούρος και τόνισε ότι η κυβέρνηση «οφείλει να υποστηρίξει με επιπρόσθετα μέτρα την εστίαση χωρίς να εφαρμόζει «δύο μέτρα και δύο σταθμά», εννοώντας τις επιχειρήσεις που δεν έχουν εξωτερικό χώρο και οι οποίες είναι… ξεχασμένες και δεν λαμβάνουν κρατική αρωγή.

Μάλιστα, τονίστηκε ότι προτεραιότητα για τους επαγγελματίες είναι να δοθεί η ενίσχυση επανεκκίνησης του 7% του τζίρου-που δεν έχει δοθεί μέχρι σήμερα.

Ads

«Τα μέτρα αυτά πρακτικά οδηγούν στον διαχωρισμό και διάκριση των πελατών ή τουριστών και φυσικά στην ατομική ευθύνη της απόφασης για κάθε επιχειρηματία. Αν λάβουμε υπόψη μας και τον εποπτικό έλεγχο, ο οποίος θα πρέπει να διενεργείται από τους ιδιοκτήτες και το προσωπικό των καταστημάτων μας υποκαθιστώντας τους αρμόδιους ελεγκτικούς φορείς, αντιλαμβανόμαστε όλοι το λάθος της απόφασης», αναφέρει ο κ. Σιγούρος.

Στην ανακοίνωσή του το σωματείο εστίασης του Πύργου αναφέρει: «Τι θα γίνεται στην αμιγή λειτουργία στην περίπτωση κατά την οποία ένας πελάτης από παρέα των 4 ατόμων είναι ανεμβολίαστος; Τι θα πράττουν οι επιχειρηματίες; Πώς θα χειρίζεται τον συγκεκριμένο πελάτη χωρίς να δημιουργεί πρόβλημα στις σχέσεις της επιχείρησης –πελατών και τι κυρώσεις θα έχει το κατάστημα το οποίο ουσιαστικά δεν έχει ευθύνη; Τι θα γίνεται με τους τουρίστες που θα επισκέπτονται τα καταστήματά μας μετά από 10ημερη παρουσία στη χώρα μας άσχετα εάν εισήλθαν με αρχικό πιστοποιητικό καθαρό; Πώς θα αντιμετωπίζονται οι παραπλανητικοί πελάτες που θα χρησιμοποιούν άλλο QRcode; Θα ζητάμε ταυτότητες;»