Πενθήμερη αναστολή μετάδοσης αλλά και πρόστιμο 150.000 ευρώ αποφάσισε το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο για την εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα στην οποία το πάνελ διακωμώδησε την υπόθεση της κοπέλας που έπεσε θύμα ασέλγειας στη βιβλιοθήκη του ΑΠΘ. 

Ads

Η υπόθεση είχε προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις. Ο Γιώργος Λιάγκας είχε επιχειρήματα να δικαιολογηθεί, ενώ η Κατερίνα Γκαγκάκη που επίσης βρισκόταν στο πάνελ απολογήθηκε, ωστόσο, και πάλι εξαναγκάστηκε σε παραίτηση από την Τεχνόπολη και τον Δήμο Αθηναίων, όπου ήταν υπεύθυνη πολιτισμού. Καταγγελία έκανε τόσο το Σωματείο Γυναικείων Δικαιωμάτων «Το Μωβ», όσο και δεκάδες πολίτες. 

Στην προσφυγή τους, προς το ΕΣΡ, κατά του Γιώργου Λιάγκα τονιζόταν ότι η καταγγελία αφορά σε υποβάθμιση ποιότητας, χυδαίο (μη ευπρεπή) λόγο, ρατσιστικό λόγο/ξενοφοβία/δυσμενείς διακρίσεις, προβολή προσωπικότητας και υποτίμηση της ανθρώπινης αξίας (προσβολή/απαξίωση προσώπων με λεκτικούς υπαινιγμούς κ.ό.κ.).

Το επίμαχο βίντεο: 

Η «απολογία» Λιάγκα προκάλεσε ακόμη σφοδρότερες αντιδράσεις: 


Στη σημερινή του διάσκεψη με θέμα την εν λόγω εκπομπή, το ΕΣΡ αποφάσισε αναστολή μετάδοσης της εκπομπής για πέντε ημέρες και πρόστιμο των 150.000 ευρώ. Το κανάλι είχε κληθεί να δώσει εξηγήσει για την εκπομπή οι οποίες φαίνεται πως δεν έπεισαν την αρμόδια ελεγκτική αρχή.

Αναλυτικά όπως ανακοινώνεται:

1) Για τις παραβάσεις της προσβολής της αξίας του ανθρώπου και της δυσμενούς διάκρισης λόγω φύλου επιβάλλεται κύρωση προσωρινής αναστολής μετάδοσης της εκπομπής για 5 συνεχόμενες ημέρες, από 20/1/2020 μέχρι και 24/1/2020.

Ads

2) Για την υποβάθμιση της ποιοτικής στάθμης του προγράμματος επιβάλλεται το χρηματικό πρόστιμο των 150.000 ευρώ.