Συνεχίζονται οι εσωκομματικές διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ, ενόψει των συνεδριάσεων του Πολιτικού Συμβουλίου την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου και του Εθνικού Συμβουλίου στις 14 και 15 Ιανουαρίου.

Ads

 
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος αναμένεται να επιστρέψει, αύριο το βράδυ ή το αργότερο την Πέμπτη, από τη βρετανική πρωτεύουσα, θα είναι παρών στις δύο συνεδριάσεις, ενώ λίγο πριν από τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.
 
Στο μεταξύ, πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρουν η πρώην υπουργός Βάσω Παπανδρέου έχει αναλάβει πρωτοβουλία για την εξεύρεση «ενωτικής λύσης» στο ζήτημα της ηγεσίας. Αρχικά είχε αναφερθεί ότι επρόκειτο για κοινή πρωτοβουλία με τους Κώστα Σκανδαλίδη και Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, κάτι που, όμως, δεν επιβεβαιώνεται.
 
Όπως αναφέρεται, η κ. Παπανδρέου υποστηρίζει ότι πρέπει να αποφευχθεί η λύση της δυαρχίας και θα επιχειρήσει να πείσει και τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου προς τούτο. Υπενθυμίζεται ότι την πρόταση αυτή έθεσε ο κ. Παπανδρέου στην τελευταία συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, πρόταση η οποία ενδέχεται να τεθεί και στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου.
 
Επιδιώκεται επίσης να υπάρξει συμφωνία μεταξύ των υποψηφίων για την ηγεσία του Κινήματος, για το χρόνο διεξαγωγής των διαδικασιών διαδοχής, ο οποίος τοποθετείται από πολλά στελέχη μέσα στον Μάρτιο.
 
Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να διεκδικήσει και εκείνος την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα είναι και πάλι υποψήφιος ο Γιώργος Παπανδρέου.
 
Αν ο κ. Καστανίδης αποφασίσει, τελικά, να διεκδικήσει την ηγεσία, οι υποψήφιοι διάδοχοι του κ. Παπανδρέου θα είναι τουλάχιστον πέντε. Δεδομένη θεωρείται η υποψηφιότητα των Ευάγγελου Βενιζέλου, Ανδρέα Λοβέρδου και Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ενώ την πρόθεσή της να διεκδικήσει την ηγεσία έχει αναγγείλει και η Λούκα Κατσέλη.