Την στάση ορισμένων διαδικτυακών μέσων ενημέρωσης, που δεν συμμετείχαν στην απεργιακή κινητοποίηση της Πέμπτης (5/6), καυτηριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, καθώς – όπως επισημαίνει– δημιουργούνται όροι αθέμιτου ανταγωνισμού.

Ads

Σε σχετική ανακοίνωσή του, το Δ.Σ. της Ένωσης χαιρετίζει τη μαζική ανταπόκριση των δημοσιογράφων στην απεργία, υπογραμμίζοντας ότι οι εργαζόμενοι στον Τύπο της Αθήνας παραμένουν ενωμένοι και αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας σε έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά μέσα και ενημερωτικές ιστοσελίδες.

Παρά την αδιαλλαξία των εργοδοτών, οι οποίοι – όπως αναφέρει η ανακοίνωση – αρνούνται κατηγορηματικά να προχωρήσουν σε συλλογική διαπραγμάτευση για βασικά εργασιακά ζητήματα, οι δημοσιογράφοι σχηματίζουν κοινό μέτωπο μαζί με τις Ενώσεις και την Ομοσπονδία του Κλάδου. Το επόμενο απεργιακό ραντεβού έχει οριστεί για την Πέμπτη 12 Ιουνίου.

Ωστόσο, η ΕΣΗΕΑ κρίνει αναγκαίο, στη συγκεκριμένη φάση του αγώνα, να καταδείξει την πρακτική ορισμένων διοικήσεων και δημοσιογραφικών διευθύνσεων ιστοσελίδων, οι οποίες επιχειρούν να υποβαθμίσουν τη συμμετοχή στην απεργία, δημοσιεύοντας ελάχιστο και ανυπόγραφο περιεχόμενο.

Ads

Με αυτή τη στάση, όπως τονίζει η Ένωση, οι εν λόγω ιστοσελίδες έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τη βούληση της μεγάλης πλειοψηφίας των εργαζόμενων δημοσιογράφων που συμμετείχαν στην κινητοποίηση.


Η ΕΣΗΕΑ χαρακτηρίζει την πρακτική αυτή αντικαταστατική και γνωστοποιεί ότι θα εξεταστεί από τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα της Ένωσης. Μεταξύ των ιστοσελίδων που καταγγέλλονται είναι: iefimerida.gr, newsit.gr, newsbomb.gr, newsbreak.gr, parapolitika.gr, protothema.gr, kontranews.gr, zougla.gr, bankingnews.gr, espressonews.gr, euro2day.gr, liberal.gr, lifo.gr, και protagon.gr.