Nέα υπηρεσία δωρεάν παροχής εξατομικευμένης συμβουλευτικής υποστήριξης προς μικρές και πολύ μικρές εμπορικές επιχειρήσεις εγκαινιάζει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου ΕΣΕΕ.

Ads

 
Εξειδικευμένοι σύμβουλοι θα επισκέπτονται σε προκαθορισμένες ημέρες και ώρες τις έδρες των επιχειρήσεων που θα δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα, θα αναγνωρίζουν σε συνεργασία με τον επιχειρηματία τις προβληματικές καταστάσεις και θα προτείνουν αποδοτικές λύσεις, υπό την καθοδήγηση ενός επιτελείου εμπειρογνωμόνων που αποτελείται από ειδικούς σε όλα τα επιμέρους θέματα που απασχολούν τον έλληνα έμπορο (ρευστότητα, ρύθμιση οφειλών, θέματα οργάνωσης και διοίκησης, φορολογία, ασφαλιστικά θέματα κ.λπ.).
 
Η υλοποίηση του προτεινόμενου πλάνου από την κάθε επιχείρηση θα παρακολουθείται και θα υποστηρίζεται διαρκώς από το επιστημονικό επιτελείο της ΕΣΕΕ, προκειμένου να επιτευχθούν τα αναμενόμενα αποτελέσματά του.
 
Η ΕΣΕΕ καλεί όλες τις μικρές και πολύ μικρές ελληνικές επιχειρήσεις να δηλώσουν συμμετοχή στην νέα της πρωτοβουλία.
 
Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να λάβουν οι επιχειρηματίες στο site της Ε.Σ.Ε.Ε. (www.esee.gr).
 
Η πρωτοβουλία αποτελεί έργο που έχει ενταχθεί και συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2007-2013, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού».
 
Ικανοποίηση ΕΣΕΕ για τις διευκολύνσεις σε ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ
 
Εν τω μεταξύ, ικανοποίηση για τη διάταξη που περιλαμβάνεται σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, με την οποία δίνεται η δυνατότητα στους ασφαλισμένους του OAEE να ζητήσουν την υπαγωγή τους σε μια ή και δύο κατώτερες ασφαλιστικές κατηγορίες από αυτήν στην οποία υπάγονται, εκφράζει ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου ΕΣΕΕ, Β. Κορκίδης.
 
Σημειώνει ωστόσο ότι «το δικαίωμα αυτό θα έπρεπε να παρέχεται σε όλους και όχι μόνο, εφόσον δεν υφίστανται ληξιπρόθεσμες οφειλές ή έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση και καταβάλλονται οι δόσεις κανονικά και με συνέπεια».
 
Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ επισημαίνει ότι «το σημαντικότερο σε αυτήν τη νομοθετική εξέλιξη δεν είναι τόσο το ύψος της μείωσης, που είναι μικρό, αλλά αυτό καθαυτό το γεγονός ότι εισάγεται επιτέλους ο θεσμός της μείωσης των εργοδοτικών εισφορών για τους συνεπείς εργοδότες».
 
Με το ίδιο νομοσχέδιο, όπως υπενθυμίζει ο κ. Κορκίδης, τίθεται σε εφαρμογή ένα άλλο πάγιο αίτημα της ΕΣΕΕ, η μείωση των εργοδοτικών εισφορών για όλους τους συνεπείς εργοδότες. Η μείωση θα είναι ύψους 5% και θα ισχύσει για τους εργοδότες που καταβάλλουν τη μισθοδοσία, τις εισφορές και τον φόρο μισθωτών υπηρεσιών ταυτόχρονα μέσω τραπεζών.
 
Τέλος, ο κ. Κορκίδης αναφέρει ότι «στην περίπτωση των μισθών όμως, δεν θα πρέπει, να επιτρέπεται η αυθαίρετη παρακράτηση από τις τράπεζες για ρύθμιση οφειλών και δόσεων δανείων».