Αναγκαία θεωρεί η Εθνική Συνομοσπονδία Εμπόρων Ελλάδος την παράταση της αποπληρωμής των δανείων του ΤΕΜΠΜΕ, λόγω δυσκολίας πολλών επιχειρήσεων να αντεπεξέλθουν στις πληρωμές των δόσεων.

Ads

Σύμφωνα με όσα ανέφερε η ΕΣΕΕ την Τρίτη στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής για τον νέο Επενδυτικό νόμο και τη σύνδεση του ΤΕΜΠΜΕ με το ΕΤΕΑΝ, οι επιχειρηματίες που θα επωφεληθούν από την παράταση αυτή θα επωμιστούν και ένα επιτόκιο που να είναι της τάξεως εκείνου που ισχύει στα τρέχοντα προγράμματα του ΤΕΜΠΜΕ (EUR+6%).

Το θέμα αυτό, ανέφερε η Ένωση, συζητήθηκε στην Τεχνική Επιτροπή που έχει συσταθεί τους τελευταίους μήνες με τη συμμετοχή εκπροσώπων των κοινωνικών εταίρων και της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών και με στόχο την καλύτερη συνεργασία των δύο πλευρών και την διευκόλυνση της πρόσβασης των μικρών επιχειρήσεων σε πηγές χρηματοδότησης.

Όπως σημείωσε η ΕΣΕΕ «αναφέρθηκε στην Επιτροπή τόσο οι φορείς της αγοράς όσο και οι τράπεζες συμφώνησαν ότι η παράταση της αποπληρωμής των δανείων αποτελεί μια θετική πρόταση, η οποία μπορεί να λειτουργήσει προς όφελος της οικονομίας».

Ads

Στο πλαίσιο αυτό, προτείνεται προς το ΤΕΜΠΜΕ να λάβει όλες εκείνες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες που να επιτρέπουν τη παράταση των εγγυήσεων για τις επιχειρήσεις που πραγματικά έχουν πρόβλημα αποπληρωμής.

Στην ίδια επιτροπή συμφωνήθηκε επίσης με τις τράπεζες, οι επιχειρηματίες που θα επωφεληθούν από την παράταση αυτή να επωμιστούν και ένα επιτόκιο που να είναι της τάξεως εκείνου που ισχύει στα τρέχοντα προγράμματα του ΤΕΜΠΜΕ (EUR+6%).