Σοβαρή επιδείνωση του καιρού αναμένεται από τις απογευματινές ώρες της Κυριακής.

Ads

Σύμφωνα με Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, χιονοπτώσεις σε όλες τις ορεινές, τις ημιορεινές αλλά και σε πεδινές περιοχές, κυρίως της ανατολικής χώρας, σημαντική πτώση θερμοκρασίας (8 με 10 βαθμούς) και θυελλώδεις άνεμοι που η ένταση τους κατά τόπους θα φθάνει τα 8 με 9 και πρόσκαιρα στο Αιγαίο τα 10 μποφόρ.

Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί στην ανατολική και νότια χώρα μέχρι και την ερχόμενη Τρίτη.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας με ανακοίνωση της συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων, των χιονοπτώσεων και του παγετού.

Ads

Στα λευκά η Βόρεια Ελλάδα

Επιδείνωση παρουσιάζει ο καιρός στη Βόρεια Ελλάδα από τις πρώτες πρωινές ώρες, με χιόνια στα ορεινά, σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και βροχές σε πεδινές και παραθαλάσσιες περιοχές.

Λόγω της χιονόπτωσης διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στις επαρχιακές οδούς Καστοριάς – Φλώρινας και Φλώρινας – Καστοριάς (μέσω Βιτσίου), ενώ με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία στον δρόμο Άρνισσας – χιονοδρομικού κέντρου Βόρρα Πέλλας (από το 9ο μέχρι το 25ο χιλιόμετρο).

Στα ορεινά της Βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλίας χιονίζει από το πρωί και η θερμοκρασία κυμαίνεται κοντά στο μηδέν, ενώ αυξημένη είναι από χθες η κίνηση στα χιονοδρομικά κέντρα.

Στη Θεσσαλονίκη επικρατεί βαριά συννεφιά, βρέχει, στις γύρω περιοχές πέφτει κατά διαστήματα και χιονόνερο, ενώ η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης δεν έχει ξεπεράσει τους 7 βαθμούς από το πρωί. Στη Φλώρινα, η θερμοκρασία έπεσε στους 2 βαθμούς, 3 στην Κοζάνη και 5 στην Κατερίνη.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ οι χιονοπτώσεις θα ενταθούν μέσα στην μέρα.