Μετά την καταιγίδα «Ευρυδίκη» που έπληξε τη χώρα προκαλώντας θύματα και μεγάλες καταστροφές ο μεσογειακός κυκλώνας «Ζήνωνας» αναμένεται να χτυπήσει τη χώρα. 

Ads

Ο κυκλώνας θα έχει τροπικά χαρακτηριστικά και σε πρώτη φάση θα πλήξει το Ιόνιο και τη Δυτική Ελλάδα. Το φαινόμενο αναμένεται να χτυπήσει με θυελλώδεις ανέμους και έντονη βροχόπτωση με τις Αιτωλοακαρνανία, Ηλεία, Αχαΐα και Μεσσηνία να πλήττονται πιο έντονα.

Ο Ζήνωνας σήμερα Παρασκευή, θα παραμείνει στην περιοχή γέννησής του και αύριο Σάββατο αναμένεται να κινηθεί προς τη Νοτιοδυτική Ελλάδα επηρεάζοντας μόνο τις παράκτιες και νησιωτικές περιοχές με ισχυρούς ανέμους εντάσεως 8 – 9 μποφόρ και ισχυρές βροχοπτώσεις.

Η γέννηση του Ζήνωνα στο Ιόνιο: 

Δείτε την κίνηση του «Ζήνωνα» από δορυφόρο:

Διαβάστε επίσης: Τι είναι οι medi-canes

Ads

Κακοκαιρία με καταιγίδες σε όλη τη χώρα

Παράλληλα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά της χώρας καθώς και στις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη, θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Το Σάββατο τα φαινόμενα θα εκδηλωθούν σε ολόκληρη τη χώρα εκτός από την Ήπειρο και την Κέρκυρα, ενώ μέχρι το βράδυ της ίδιας ημέρας αναμένεται να εξασθενήσουν στο Ιόνιο, την Κρήτη και τα ηπειρωτικά, εκτός από την κεντρική και ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Η ΕΜΥ αναφέρει ότι μέχρι και το μεσημέρι της Κυριακής τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.