Για νέο κύμα οικονομικής στήριξης των τηλεοπτικών σταθμών κάνουν λόγο δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, με βάση πληροφορίες που είχαν δημοσιεύσει αρχικά οι «Τυπολογίες».

Ads

Η είδηση, κάνει λόγο για νέα πρωτοβουλία της κυβέρνησης που θα απευθύνεται αποκλειστικά στους τηλεοπτικούς σταθμούς και θα προβλέπει την επιδότηση των διαφημίσεων από το κράτος και τις εταιρίες, ώστε να τονωθεί η διαφημιστική αγορά. Σύμφωνα με το σχέδιο το κόστος για τους διαφημιζόμενους θα εκπίπτει σε μεγάλο ποσοστό από τη φορολογία, με αποτέλεσμα να κάνει ελκυστική τη διαφημιστική δαπάνη.

Παράλληλα, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, εξετάζεται η αύξηση του ποσοστού επιδότησης των ελληνικών σειρών από το ΕΚΟΜΕ από 35 σε 40% με ταυτόχρονη μείωση του κόστους ανά επεισοδίου στις 15.000 ευρώ από τις 30.000 που έθετε ως όριο ο νόμος που θεσμοθετήθηκε από το ΣΥΡΙΖΑ. 

Τέλος, ανάμεσα στα μέτρα στήριξης, υποστηρίζει πως οι σταθμοί δεν θα πληρώσουν το φετινό ενοίκιο για τις συχνότητες, που ανέρχεται συνολικά σε πάνω από 20 εκατ. ευρώ, αλλά αυτό θα επιμεριστεί στην επόμενη χρονιά. 

Ads

Οι εξελίξεις, δεν έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα αλλά έρχονται σε συνέχεια σχετικής φημολογίας για περαιτέρω ενίσχυση των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ και αναμένεται να προκαλέσουν νέες αντιδράσεις.