Τη σύσταση ειδικού σώματος της Αστυνομίας για το σύνολο του συγκοινωνιακού δικτύου στην περιφέρεια Αττικής, προανήγγειλε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών με αφορμή τον ξυλοδαρμό του σταθμάρχη στην Ομόνοια από δυο νεαρούς.

Ads

Ο Κώστας Καραμανλής σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ ανέφερε σχετικά: «Εξετάζουμε να δημιουργήσουμε ένα ειδικό σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, που θα έχει αρμοδιότητα στο σύνολο του συγκοινωνιακού δικτύου στην Περιφέρεια Αττικής. Είναι μία πρόταση την οποία έχω συζητήσει με τον αρμόδιο υπουργό, τον κ. Χρυσοχοΐδη» και υπενθύμισε ότι αντίστοιχη πρόταση είχε καταθέσει στο παρελθόν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Μάλιστα, όπως σημείωσε, στόχος της κυβέρνησης είναι το σώμα αυτό να λειτουργήσει το συντομότερο δυνατό. Ένα σώμα που θα έχει στην δικαιοδοσία του τον έλεγχο σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Επίσης, χαρακτήρισε απαράδεκτες τις εικόνες που καταγράφηκαν προχθές στο μετρό της Ομόνοιας σημειώνοντας ότι πρόκειται για ένα περιστατικό μη ανεκτό.

Ads

«Η κυβέρνηση έχει καταστήσει σαφές ότι στα θέματα νόμου και τάξης, ειδικά στα μέσα μεταφοράς, δεν μπορούμε να κάνουμε εκπτώσεις. Δεν είναι αρκετό να ακούμε απλά φραστικές καταδίκες για τον ξυλοδαρμό ενός υπαλλήλου, ο οποίος δεν ήταν εν ώρα υπηρεσίας και είπε το προφανές: “να φοράμε τη μάσκα και να σεβόμαστε το χώρο που βρισκόμαστε”» είπε χαρακτηριστικά.

«Οι κάμερες λειτουργούν και μάλιστα οι κάμερες είναι αυτές που βοηθούν την Ελληνική Αστυνομία προκειμένου να ταυτοποιήσει τους δράστες», οι οποίες και κατέγραψαν -όπως είπε- πεντακάθαρα τα πρόσωπα των δραστών και σύντομα θα συλληφθούν και θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.