Στάση εργασίας για αύριο, Τετάρτη 19 Ιουλίου, από τις 8 το βράδυ έως τα μεσάνυχτα, έχει προκηρύξει η ΠΟΣΠΕΡΤ καταγγέλλοντας συνεχιζόμενη απαξίωση όλων των τμημάτων παραγωγής, τεχνικών, καλλιτεχνικών ειδικοτήτων και του συνόλου των εργαζομένων των περιφερειακών σταθμών, της ΕΡΤ3 και των κεντρικών υπηρεσιών.

Ads

Η ΠΟΣΠΕΡΤ αναφέρει ότι προχωρά σε κινητοποποίηση «λόγω της συνεχιζόμενης απαξίωσης όλων των τμημάτων παραγωγής, τεχνικών, καλλιτεχνικών ειδικοτήτων και του συνόλου των εργαζομένων των περιφερειακών σταθμών, της ΕΡΤ3 και των κεντρικών υπηρεσιών, που εδώ και καιρό καταγγέλλουν τα σωματεία των εργαζομένων της ».

Μάλιστα η ΠΟΣΠΕΡΤ επικαλείται πρόσφατο περιστατικό σχετικά με την εκπομπή «Επίλογος» όταν ένα τεχνικός, εξωτερικός συνεργάτης της ΕΡΤ, όπως τονίζεται, «έκανε την δουλειά του σκηνοθέτη, του εικονολήπτη, του ηχολήπτη, του ηλεκτρολόγου, αλλά και του διευθυντή παραγωγής» στα γυρίσματα της εκπομπής τα οποία είχαν πραγματοποιηθεί στην Σίφνο.

Άλλο ενδεικτικό της κατάσταση «η εμμονή της Διοίκησης με τα μονομελή συνεργεία, όπως για παράδειγμα το ταξίδι στις Φιλιππίνες για τις ανάγκες του Mudobasket, χωρίς ηχολήπτη».

Ads

Και συνεχίζει η ΠΟΣΠΕΡΤ: «Η συνεχιζόμενη υποβάθμιση του παραγόμενου ραδιοτηλεοπτικού έργου εξωτερικής, μικτής και εσωτερικής παραγωγής, με την κατάργηση των ειδικοτήτων, που επιχειρείται εδώ και καιρό από την Διοίκηση της Εταιρείας, φτάνοντας στην απαράδεκτη κατάργηση της αίθουσας σύνταξης, πρόσφατα επανδρωμένης με ρομποτικές κάμερες, κάνοντας πλέον συνδέσεις για τα δελτία ειδήσεων από τα γραφεία των συνάδελφων δημοσιογράφων, με εκπτώσεις στην ποιότητα της εικόνας μέσω skype, δεν μπορεί να συνεχιστεί».

Για να καταλήξει:« Είμαστε σαφείς και σας προειδοποιούμε ότι δεν θα επιτρέψουμε την συνεχιζόμενη υποβάθμιση του παραγόμενου έργου της ΕΡΤ και την απαξίωση του προσωπικού της και θα αγωνιστούμε για να το αποτρέψουμε».