Ερώτηση σχετικά με την δήλωση της αντιπρόεδρου της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ σύμφωνα με την οποία δεν πρέπει να χρησιμοποιείται το τραγούδι «Μακεδονία Ξακουστή» σε παρελάσεις και δημόσιες εκδηλώσεις κατέθεσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ads

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, στην ερώτησή του προς τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, κάνει λόγο για «εκκωφαντική σιωπή που βασιλεύει στο υπουργείο Εξωτερικών τις τελευταίες μέρες αποδεικνύει μια διαφαινόμενη συγκατάθεση του Έλληνα Πρωθυπουργού στις πρωτοφανείς απαιτήσεις της κυβέρνησης του κ. Ζάεφ».

Τόσο λοιπόν ο Αλέξης Τσίπρας όσο κι ο Πάνος Καμμένος ερωτώνται αν επιδοκιμάζουν τις δηλώσεις της Αντιπροέδρου της ΠΓΔΜ, κατά πόσο αυτές συνάδουν με το πνεύμα και την ερμηνεία της Συμφωνίας των Πρεσπών, αν προτίθενται να προβούν στην απαγόρευση της χρησιμοποίησης του τραγουδιού «Μακεδονία ξακουστή» στις παρελάσεις ή άλλες δημόσιες εκδηλώσεις και αν υπάρχει περίπτωση να απαγορευτεί από τις στρατιωτικές μπάντες να παιανίζουν το «Μακεδονία ξακουστή» στο πνεύμα της τήρησης της Συμφωνίας των Πρεσπών.