Τον λόγο ζήτησαν βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας γιατί στην εκπομπή της ΕΡΤ «Φλερτ», ο Σπύρος Γραμμένος, ως καλεσμένος, έπαιξε το σατυρικό τραγούδι «Κουκουλοφόρος» ύστερα από «παραγγελία» των ανθρώπων της παραγωγής. 

Ads

Πρόκειται για τον Θάνο Πλεύρη και τον Δημήτρη Μαρκόπουλο, οι οποίοι με ερώτησή τους συνδέουν την ΕΡΤ, έναν τραγουδοποιό και τις έρευνες για την τραγωδία στη MARFIN. Μάλιστα ζητούν από τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Θοδωρή Λιβάνιο να κάνει «έλεγχο περιεχομένου».

Όπως προαναφέρθηκε το περιστατικό συνέβη στην εκπομπή «Φλερτ» που φιλοξένησε τον τραγουδοποιό Σπύρο Γραμμένο και οι συντελεστές της εκπομπής τον προέτρεψαν στο κλείσιμο να ερμηνεύσει ζωντανά το τραγούδι του….

Όπως αναφέρουν στην ερώτηση που κατέθεσαν, την ίδια ώρα που ανοίγει και πάλι ο φάκελος για την τραγωδία της MARFIN «στην εκπομπή «φλερτ» της ΕΡΤ στις 12-4-2021 παρουσιάστηκε τραγουδιστής που με προκλητικό τρόπο και από το βήμα της δημόσιας τηλεόρασης που τροφοδοτείται από τα χρήματα των φορολογούμενων πολιτών ερμήνευσε, κατόπιν επιθυμίας της αρχισυντάκτριας της εκπομπής, τραγούδι με το οποίο εξυμνούσε και εξωράϊζε την δράση αυτουργών παραβατικών πράξεων παρόμοιων με αυτές που οδήγησαν στον εμπρησμό και την δολοφονική επίθεση στη Μαρφίν, στέλνοντας λάθος μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση».

Οι δυο βουλευτές της ΝΔ, αφού παραθέτουν στίχους του τραγουδιού, καταγγέλλουν την παρουσιάστρια και τους συμπαρουσιαστές της εκπομπής γιατί «συμμετείχαν στην προσβλητική αυτή ενέργεια, επαναλαμβάνοντας κατά διαστήματα τους παραπάνω στίχους».