Ερωτήματα έχει προκαλέσει η στάση του Μένιου Φουρθιώτη απέναντι στη γενική γραμματέα του υπουργείου Εργασίας, Άννας Στρατινάκη, αφότου ο παρουσιαστής, προσπάθησε, ανεπιτυχώς να αποσπάσει δημόσιους πόρους από τον μηχανισμό «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» εμφανίζοντας πλασματικούς υψηλούς μισθούς (έως και 80.000 ευρώ).

Ads

Διαβάστε επίσης: 

Αναλυτικότερα, όπως ανέφερε ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Εργασίας στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ο Φουρθιώτης, φέρεται να επιχείρησε να κάνει το ίδιο «κόλπό» και για ακόμα ένα πρόσωπο, ενδεχομένως συνεργάτη του.

«Στην αρχή μάς εμφάνισε ένα μισθό 800 ευρώ, αλλά πολύ σύντομα ο μισθός αυξήθηκε σε κάποιες χιλιάδες και μέχρι τον Αύγουστο είχε φτάσει στα ύψη. Αυτός ήταν κι ένας από τους λόγους που ο Γ. Βρούτσης προχώρησε σε νομοθετική ρύθμιση βάζοντας πλαφόν στον μισθό επί του οποίου -μέσω του μηχανισμού ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ- μπορεί να επιδοτηθεί από το Δημόσιο το 60%» ανέφερε χαρακτηριστικά το στέλεχος του υπουργείου Εργασίας.

Ads

Παρ’ όλα αυτά, ο έλεγχος που έγινε από τις υπηρεσίες, με τη βοήθεια των στοιχείων της «Εργάνης», κατέδειξε τη συγκεκριμένη πρακτική, με αποτέλεσμα, κανένας από τους δύο να μην αποσπά τα ποσά που ζήτησε και ως εκ τούτου δεν χρειάστηκε το υπουργείο Εργασίας να ασκήσει ποινική δίωξη.

Ενώ λοιπόν, μετά τον αποκλεισμό του από την επιδότηση, ο παρουσιαστής επιτίθεται με χαρακτηρισμούς στη γενική γραμματέα, σε τηλεοπτική εκπομπή του στις 21/1, με τη βοήθεια ρεπόρτερ που στέλνει έξω από το σπίτι της, περιγράφοντας το ως «χολιγουντιανή βίλα» που ίσως «κατασκευάστηκε με χρήματα του ελληνικού λαού» και ζητεί την παραίτησή της από τον Χατζηδάκη και τον πρωθυπουργό κάνοντας λόγο για εμπλοκή της στο σκάνδαλο με τα «voucher σκολ ελικίκου», από τις 14 Φεβρουαρίου και μετά, η στάση του, διαφοροποείται αρκετά.

Η κ. Στρατινάκη, έκτοτε, συμμετέχει σε εκπομπή του Φουρθιώτη και όπως περιγράφεται στο e-tetradio.gr, τα εγκώμια προς την κ. Στρατινάκη, τόσο στην εκπομπή στην οποία συμμετείχε η γ.γ., όσο και στην εφημερίδα «Αποκαλυπτικά» (φέρεται ότι είναι συμφερόντων Φουρθιώτη), είναι αρκετά συχνά, με αποτέλεσμα να προκύπτουν εύλογα ερωτήματα σχετικά με το γιατί ο παρουσιαστής, μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, άλλαξε την στάση του απέναντι στην γενική γραμματέα του υπουργείου.

Τέλος, σημειώνεται πως, η «Εφ.Συν.», αναζήτησε τηλεφωνικά τη γενική γραμματέα, αλλά εκείνη δεν ανταποκρίθηκε, με υπάλληλους του υπουργείου να αναφέρουν πως βρίσκεται σε καραντίνα.