Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι, όπως προέκυψε από επίσημη ενημέρωση του κλιμακίου της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνίων (ΑΔΑΕ) το οποίο επισκέφθηκε το τελευταίο 48ωρο τις εγκαταστάσεις της ΕΥΠ, το έγγραφο για την συνακρόαση των συνομιλιών του προέδρου του ΠΑΣΟΚ φέρει την υπογραφή αξιωματικού της ΕΛΑΣ που υπηρετούσε στην ΕΥΠ και αποχώρησε αιφνιδίως πριν από μερικές εβδομάδες, μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης.

Ads

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου στα Νέα, η εν λόγω αξιωματικός ήταν προϊσταμένη Διεύθυνσης της ΕΥΠ που ασχολείτο με τη δίωξη του εγχωρίου οργανωμένου εγκλήματος, γεγονός που προκαλεί ερωτήματα για τον λόγο που η παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη φέρει τη δική της υπογραφή.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα δύο ηλεκτρονικά αρχεία με τα δεδομένα των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη, αλλά και του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη έχουν καταστραφεί από τους αξιωματούχους της ΕΥΠ.

Η κίνηση αυτή έγινε με επίκληση της αλλαγής (προ μερικών μηνών) του συστήματος υποκλοπών της ΕΥΠ και της απόκτησης νέου «Μεγάλου Αδελφού» από ιταλική εταιρεία.

Ads

Όπως ισχυρίστηκαν οι αρμόδιοι, τα δεδομένα που υπήρχαν στο παλιό σύστημα της ΕΥΠ με το οποίο υπήρξαν οι δύο προαναφερόμενες παρακολουθήσεις δεν αποθηκεύτηκαν για τεχνικούς λόγους, παρότι υπάρχει πρόβλεψη για διατήρησή τους για δύο χρόνια.