Σε κινητοποιήσεις προχώρησαν σήμερα Πέμπτη οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, στο πλαίσιο της στάσης εργασίας 9 το πρωί με 3 το μεσημέρι που έχει προκηρύξει η ΠΟΕΔΗΝ. Οι εργαζόμενοι, μεταξύ άλλων, απαιτούν άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων, ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας με μόνιμο προσωπικό, υποδομές και εξοπλισμό, έγκαιρη προμήθεια όλων των ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων.

Ads

Στο υπουργείο Υγείας, που ήταν για άλλη μια φορά αποκλεισμένο από αστυνομικές δυνάμεις, οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία πραγματοποίησε συγκέντρωση. Η ΠΟΕΔΗΝ απαίτησε να μπει μέσα αντιπροσωπεία πέντε ατόμων αλλά βρέθηκε αντιμέτωπη με διμοιρία των ΥΜΕ. Οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν την αδιαφορία του υπουργείου στα αιτήματά τους.

Νωρίτερα, οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία έκαναν πορεία στο κέντρο της Αθήνας ξεκινώντας από την πλατεία Μαβίλη.

Σε μια συμβολική κίνηση άφησαν άδεια καλάθια στο δρόμο, τονίζοντας: «Ζητάμε δώρο Πάσχα και μας δίνουν άδεια καλάθια».

Ads

Η πορεία σταμάτησε μπροστά στη Βουλή και οι διαδηλωτές κράτησαν ενός λεπτού σιγή για τους νεκρούς υγειονομικούς της πανδημίας. Στεφάνι κατέθεσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος. Η ΠΟΕΔΗΝ ζητεί να χαρακτηριστεί εργατικό ατύχημα ο θάνατος υγειονομικών από κορωνοϊό, ενώ θέλει να κηρυχθεί η 22α Απριλίου ημέρα μνήμης.

image

image

image

image

image